hirdetés
hirdetés

Elégeti saját műveit egy brit művész

Damien Hirst 2016-ban 10 ezer pontfestményt készített, majd egyenként 2000 dollárért adta el őket egy-egy NFT-vel együtt. 

hirdetés

Az NFT-t magyarul  “nem helyettesíthető token” nek nevezhetjük, egy nem kézzel fogható, digitális terméknek, adja hírül a különös művészeti akciót az euronews.com nagyközönségi portál.

Damien Hurst / Fotó: wikipedia
Damien Hurst / Fotó: wikipedia
 

Damien Hirst július 27-ig adott időt a gyűjtőknek a választásra. A művek fizikai vagy digitális változatát tartják meg. Csak egy maradhat az övék. A másik változatot meg kell semmisíteni. 10 ezer vásárlóból 5.149-en döntöttek úgy, hogy a digitális művet - amely így végleg törlődik - otthagyják, és egy Damien Hirst által festett képet kapnak, míg 4.851-en inkább megtartják az NFT változatot.

A megsemmísítésre ítélt műveket szeptember 9-től állítják ki a londoni Newport Street Galleryben, ahova az 57 éves művész négy hónapon át bemegy minden egyes nap és eléget néhányat az alkotásai közül. A kiállítás 2023 január elsejéig látogatható, addigra fogja megsemmisíteni Damien Hirst mind a 4851 dedikált festményét.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk