hirdetés
hirdetés

Európa próbál visszatérni a régi kerékvágásba

Spanyolország már a turistákat várja, angol beach-érzés, olasz uszodanyitás.

hirdetés

Július 1-től eltörlik Spanyolországban a külföldről érkezők számára kötelező kéthetes karantént, amit május 15-én vezettek be. Az ország tehát ismét megnyílik a turisták előtt. A tengerpartok és a szigetek strandjai már hétfőn megteltek a nyári melegben.

A britek is a hétvégi melegben erősen figyelmen kívül hagyták a kötelező távolságtartás. A helyi rendőrség emiatt figyelmeztetést adott ki közösségi felületein a dél-angliai strandokra.

Eközben Skócia, Wales és Észak-Írország fövenyei - ahol még érvényben vannak a korlátozások - teljesen kihaltak maradtak a verőfényes időben is.

Boris Johnson brit kormányfő, szokásos napi sajtótájékoztatóján bejelentette; a további enyhítések jegyében, június 1-től a szabadtéri piacok és autókereskedések, "a hónap közepétől pedig - szándéka szerint - a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok, a kis üzletektől a nagyáruházakig újranyithatnak az Egyesült Királyságban." Olaszországban hétfőn megnyithattak a konditermek és az uszodák - szigorú higiéniai szabályok betartása mellett. Szakértők szerint még legalább egy hét, míg kiderül, a két hete megkezdett enyhítések következtében elindul-e a járvány második hulláma. 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk