hirdetés
hirdetés

Görögország: szigorítások a kétszer oltottaknak

Nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre azok, akik február 1-ig nem veszik fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást - jelentette be vasárnap Tanosz Plevrisz görög egészségügy-miniszter, írja a Portolio.hu.

hirdetés

"Február 1-től mindazok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt hét hónap alatt, oltatlannak minősülnek" - jelentette ki a miniszter az Ant1 televízióban. "Az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert kilenc hónapos európai igazolásról van szó, de nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele" - tette hozzá Plevrisz.

A fertőzéseknek az omikron variáns okozta fellángolása miatt a kormány december 29-én újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett betiltotta a zenét a bárokban és éttermekben, hogy így csökkentse az újévi mulatságokat.

A konzuli szolgálat honlapján olvasható tájékoztatás alapján jelenleg Görögországban az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével szinte mindenhová (kiskereskedelmi egységek, múzeumok, éttermek teraszai, mozik, színházak, stb.) csak oltási, vagy védettségi igazolással (átestek a COVID-19 betegségen) lehet belépni. Aki nem rendelkezik az említett dokumentumokkal, azoktól 72 óránál nem régebbi negatív PCR, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorstesztet kérnek a belépéshez. Az éttermek, bárok, szórakozóhelyek belső tereibe csak oltási, vagy védettségi igazolással lehet belépni. A honlapon kiemelésben hangsúlyozzák, hogy 2021. november 1. után megbetegedett személyeknél az igazolást már csak 90 napig fogadják el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk