hirdetés
hirdetés

Magyarországon is áthalad majd a világ leghosszabb buszos útvonala

Kalandra vágyó turisták hamarosan két hónap alatt járhatják be egész Európát. Az indiai Adventures Overland nevű turisztikai vállalat ugyanis elindítja a világ leghosszabb buszos kirándulását, írja a CNN nyomán a 24.hu hírportál.

hirdetés

Az első busz augusztusban indul az 56 napos túrára, amelyen 30 utas vehet majd részt. A kirándulás Törökország legnagyobb városából indul, majd Kelet-Európán, Skandinávián és Nyugat-Európán keresztül érkeznek meg a turisták a brit fővárosba, Londonba október elsején.

A 12 ezer kilométeres út során a résztvevők eljutnak Görögországba, Szófiába, Prágába, Varsóba, Zágrábba, Ljubljanába és persze Budapestre is, ahol a főváros világhírű termálfürdőit próbálhatják majd ki.

Ezután elutaznak egészen Európa legészakibb pontjára a norvég fjordok mentén, így lesz lehetőségük látni a sarki fényt.

Depositphotos
Depositphotos
 

A kirándulás 24 300 dollárba kerül, az ár tartalmazza a reggeliket, 30 ebédet és vacsorát, valamint az elszállásolást is a megállóhelyeken.

Ugyan a kéthavi buszozás sokak számára nem hangzik kecsegtetően, a szervező cég azonban ígéri, hogy különleges luxusbusszal utazhatnak az érdeklődők, amelyet a lehető legkomfortosabban alakítottak ki egy hosszú távú utazáshoz.

A Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg a világ leghosszabb buszos útja 6200 kilométeres, amely a perui főváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között közlekedik.

(forrás: CNN / 24.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk