hirdetés
hirdetés

Málta fizet a turistáknak a közvetlen szobafoglalásért

Pénteken a máltai turisztikai miniszter 3,5 millió eurós segélycsomag-programot jelentett be, aminek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése - tette közzé Facebook oldalán a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

hirdetés

Pénzügyi hozzájárulást kaphatnak azok a turisták, akik a nyári szünetre Máltára utaznak és szállásukat 3, 4 vagy 5 csillagos hotelben, közvetlenül a helyi szállodáknál foglalják - mondta pénteken Clayton Bartolo turisztikai miniszter.

Sajtótájékoztatón Bartolo közölte, hogy a Máltai Idegenforgalmi Hivatal (Malta Tourism Authority, MTA) 3,5 millió eurót különített el arra a programra, amely júniustól mintegy 35 000 turistát érinthet. Azok az turisták, akik ötcsillagos szállodában foglalnak szállást közvetlenül a szálloda foglalási rendszerén keresztül, 100 eurós támogatást kapnak a Máltai Turisztikai Hivataltól. A négycsillagos szállodát választók 75 eurót, míg a háromcsillagos szállodai szobákat foglalók 50 eurós támogatást kapnak, kizárólag abban az esetben, ha közvetlenül a szállodánál vagy annak foglalási rendszerén keresztül történt a foglalás.

Azoknak a szállodáknak, amelyek részt kívánnak venni a programban, először jelezniük kell érdeklődésüket a Máltai Turisztikai Hivatal felé. Ezt követően a programban résztvevő szállodának a fentiekkel megegyező összegeket kell garantálnia, ami azt jelenti, hogy az ötcsillagos szállodában tartózkodó turisták 200 euróra, a négycsillagos szállodában tartózkodók 150 euróra, a háromcsillagos szállodában pedig 100 euróra jogosultak (a létszámkorlát erejéig). A pénzt közvetlenül a szálloda fizeti ki a turistáknak, amit az utasok szállásra, étel- és italt fogyasztásra, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokra használhatnak fel. A támogatás igénybevételéhez legalább hároméjszakás tartózkodást kell foglalniuk.

Bartolo  elmondta, hogy az utazókat megpróbálják arra ösztönözni, hogy Gozo mellett döntsenek, ezért a testvérszigeten a fentiekkel azonos kategóriájú szállodákban szobát foglaló turisták visszatérítése 10% -kal magasabb lesz. A programban való részvételre nyitott máltai és gozói szállodák az MTA-nál már most regisztrálhatnak.

A turisztikai miniszter bejelentett egy további 3 millió eurós támogatási keretet, melyet azokra az utazásszervezőkre szánnak, akik Máltát és Gozót utazási célállomásként programozzák és reklámozzák, de kifizetésre csak abban az esetben kerülhet sor, ha az irodák szervezésében meg is érkeznek az utasok a szigetekre. Az összeget marketing és egyéb ösztönzőkre fordítják. Bartolo arról számolt be, hogy számos nagy szolgáltatóval már folynak a tárgyalások Európa-szerte, és az MTA körülbelül 75 megállapodást már alá is írt utazásszervezőkkel, köztük a Tui, a VisitEurope, a Sunspot, a Chevron és az On The Beach társaságokkal.
Mindkét program a nemrégiben bejelentett, 20 millió eurós turizmusélénkítő segélycsomag részét képezi, amellyel a kormány a nyári hónapok előtt szándékozik megsegíteni a megtépázott turisztikai ágazatot. A tervek szerint Málta június 1-jétől üdvözölheti újra tömegesen a külföldi turistákat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai