hirdetés
hirdetés

Megélénkült az orosz kiutazás

Gyakorlatilag mindegy hova, milyen géppel és milyen áron, de idén nyáron útra kelnének az oroszok. A háború sokkal kevésbé befolyásolja az ottani életet – hiába halt meg sok ezer ember – mint hinnénk - írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

hirdetés

A szervezett túrák értékesítése éves szinten 1,5-2-szeresére nőtt, a 30 százalékos áremelkedés ellenére. Törökország, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek a legnépszerűbb külföldi úti célok. A belföldi turizmus egyelőre erősen visszaesett, de az elkövetkező hónapok során a hazai túrák iránti kereslet még növekedhet.

A Travelata.ru szerint a nyári szervezett túrák értékesítése május közepére megduplázódott, 2022 azonos időszakához képest. A kereslet élénkülését nem hátráltatta a külföldi utak árának – a honlap szerint - átlagosan 31,4 százalékos, emelkedése, derül ki a Kommersant cikkéből.

Átszállással bárhova el lehet jutni?

A Sletat.ru éves szinten 58 százalékos eladási növekedésről számol be. Darija Domosztrojeva, az Intourist képviselője úgy vélekedik, hogy az eladások ennyire markáns növekedését a tavalyi alacsony forgalom, a repülő járatok mostani bővülése és az új desztinációk megjelenése magyarázza. „Az év során szaporodtak a kifejezetten az orosz turistákra koncentráló, átszállásos járatok, Montenegró például várhatóan már a tizedik lesz a nyári desztinációk listáján – nyilatkozta.

A Travelata.ru szerint továbbra is Törökország a legnépszerűbb úti cél a szervezett turizmusban. Az idei nyári foglalások 48 százalékos növekedést mutatnak az egy évvel korábbi 33 százalékhoz képest.

Depositphotos
Depositphotos


A második helyen a külföldi úti célok között a Sletat.ru szerint Egyiptom áll, az eladások 10 százalékát teszik ki az oda irányuló utak. Egy évvel korábban csak 1,4 százalékot tett ki az Egyiptomot megcélzó kereslet, a korlátozott légiforgalom miatt. Az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló utak a Sletat.ru felmérése alapján az összes nyári utazások 4,1 százalékát teszik ki, szemben az egy évvel korábbi 1,9 százalékkal.

Az ár nem számít, csak repüljünk?

A nem szervezett, egyéni utazók számára ezen a nyáron a OneTwoTrip szerint Jereván, Isztambul, Antalya, Biskek és Denpasar (Bali) áll az élen. A Yandex.Travel becslései szerint a külföldi légi utazások iránti kereslet átlagosan 77,6 százalékkal nőtt az év során, pedig az árak  másfélszeresükre nőttek.

Dmitrij Gorin, az Orosz Utazási Szövetség alelnöke úgy véli, hogy a kiutazó turistaáramlás, minden úti célt beleszámítva, átlagosan legalább 20 százalékkal gyarapodhat. Különösen Törökországot illetően várják az eladások növekedését, számítva a szállodai árak belátható időn belüli csökkenésére, - hogy ezt mire alapozza a szakember, nem derül ki a cikkből. Hasonlóan dinamikus fejlődésre számítanak a délkelet-ázsiai országokban. Az Egyesült Arab Emírségek lassan olcsóbb lesz, mint Törökország.

Grúziába is lehet repülni

A héten Vlagyimir Putyin elnök aláírta a grúziai repülések újra indításáról szóló rendeletet, az orosz külügyminisztérium pedig visszavonta azt a rendeletet, hogy ne adjanak el túrákat az országba. Az Ostrovok.ru szerint ez a napi grúziai szálláskeresések számának nyolcszorosához, a foglalások számának pedig 20 százalékos növekedéséhez vezetett.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk