hirdetés
hirdetés

Mostanában ne váltson jegyet a berlini állatkertbe!

Ugyanis madárinfluenzás egyedet találtak, lezárták az egész zooparkot, és nem tudni, mikor nyitják újra.

hirdetés

A madárházat és pingvinházat a múlt héten lezárták, majd a látogatókat felkérték távozásra. A fertőzést egy elhullott gogó, más néven kalapácsfejű madár tetemének rutinszerű vizsgálata során mutatták ki, közölte a berlini állatkert szóvivője az eset kapcsán.

Élő madarak körében eddig nem észlelték a betegség tüneteit az állatkertben, ettől függetlenül az összes madarat letesztelik, sőt, a betegség terjedésének elkerülése végett a dolgozók is mind védőruhát kötelesek viselni a lezárás ideje alatt.

Forrás: Berlin Zoo
Forrás: Berlin Zoo

Azt egyelőre nem tudni, hogy az évente mintegy 3,7 millió látogatót fogadó állatkert ( Zoologisher Garten Berlin) mikor nyithat ki újra, minden bizonnyal akkor, ha lejár a karantén, és minden egyedet egészségesnek találnak.

A madárállományok között gyorsan terjedő, madárinfluenza néven ismert H5N1 vírus általában halálos betegséget okoz a szárnyasoknál. Mivel a vírus az elmúlt években több alkalommal is felütötte a fejét Közép-Európában, a térségben folyamatosan végeznek szúrópróbaszerű vizsgálatokat az elpusztult állatokon.

A német főváros keleti részén fekvő Berlini Állatpark (Tierpark Berlin), amely az állatkert társlétesítményeként működik, ugyancsak hasonló intézkedésekkel reagált az állatok védelmében.

 

(forrás: MTI/dpa)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk