hirdetés
hirdetés

Zenés utazás az USA-ban

Rendhagyó filmvetítésre invitálta szakmai partnereit a Discover America Hungary az Aréna Mall mozitermébe: az America’s Musical Journey az államok zenei irányzatait mutatja be a közönségnek lenyűgöző felvételekkel, történelmi visszatekintéssel és rengeteg inspirációval.

hirdetés

A Morgan Freeman narrációjával készült 40 perces dokumentumfilm az ismert énekes, Aloe Blacc utazását követi nyomon, korokon és városokon keresztül. Először Louis Armstrong nyomába eredve járja be a jazz történetét, majd flashmobok és utcai performanszok segítségével mutatja be napjaink zenéjét, miközben feltűnnek repülő Elvisek vagy éppen Gloria Estefan. Megjelenik a hip-hop, a blues, a rock’n’roll, a country és a gospel is, és zenészek is vallanak saját munkájukról.

A film ugyan a hazai mozikban nem látható, de a https://americasmusicaljourney.com/ oldalon számos részlet megtekinthető és térkép is jelzi a fontosabb zenés desztinációkat, Miamitól Chicagón át Seattle-ig. A vetítésen kiderült, hogy az USA egyre népszerűbb desztináció a hazai utasok körében is: tavaly 82 500 honfitársunk járt itt üzleti vagy szabadidős céllal, ami 8 százalékos növekedést jelent. A Discover America Hungary idénre 5-7 százalékos bővülésre számít, és több desztinációs workshopot is terveznek a kiutaztatók számára. És idén rekordlétszámú küldöttség utazik az USA éves beutaztató seregszemléjére, az IPW-ra, amelynek most a kaliforniai Anaheim ad otthont, június első napjaiban.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk