hirdetés
hirdetés

Átmenetileg kivonul a hazai szállodapiacról ez a cégcsoport

Szállodai portfolió nélkül folytatja tovább tevékenységét az Eventrend Group, súlyos és azonnali döntést hozott a hazai tulajdonú cégcsoport. Döntésük már szombattól, azaz október 1-től érvényes.

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükből kiderül, a harminc éves magyar cégcsoport a kialakult energiahelyzet miatt kényszerű és racionális-gazdasági döntéseket hozott a többi, sikeresen működő egységének megóvása érdekében.

Most azonnal, de remélhetőleg nem végleg

2022. október 1-től már nem tartoznak hozzá a korábban általa üzemeltetett hotelek. A szállodai ágazatot ugyanakkor nem számolják fel, hiszen a helyzet rendeződésével újra vissza szándékoznak térni a hotelüzemeltetéshez.

Az idén több, mint 16 milliárd forintos nettó forgalmat generáló cégcsoport döntését a kialakult energiapiaci helyzetre reagálva hozta meg, az egész cégcsoportra kiható felelős gazdálkodás elveit követve. A döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi energiaválság ellehetetleníti számunkra a szállodák gazdaságos és eredményes üzemeltetését. Ezért az idén rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében kellett meghozni ezt a szomorú és fájdalmas, ugyanakkor szükségszerű és racionális döntést.

Ezek a hotelek az érintettek

Az érintett szállodák, így a Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén Noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

A cégcsoport vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hangsúlyozzák, hogy a megállapodások értelmében a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat, vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk, az átadás-átvétel már megkezdődött. 

Régi fókusz kerül előtérbe

Az energiapiaci helyzet rendeződéséig az cég fókuszába ismét az eredeti tevékenysége, vagyis a rendezvényszervezés, az éttermi vendéglátás, és a koncessziós üzemeltetések kerülnek.

 

(forrás: Eventrend / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk