hirdetés
hirdetés

Elkészült az új Nemzeti Lovasprogram

Kétéves szakmai munkát követően elkészült az új Nemzeti Lovasprogram, amelynek célja a magyarországi lovassport tömegesítése és az ágazat presztízsének javítása - mondta Fehér Károly, a Magyar Lovassport Szövetség kommunikációs igazgatója csütörtökön egy zánkai konferencián.

hirdetés

Fehér Károly az első Veszprém Megyei Lovas Konferencián tartott előadásában kiemelte, hogy a kidolgozott stratégia komplex módon foglalkozik a lovas ágazattal, és legfontosabb feladata az ifjúság bevonása a lovassportokba. Ennek egyik részeként Magyarországon a tantervbe szeretnék beépíteni a lovasoktatást. Szólt arról is, hogy Veszprém megyében szép példája van már az iskolai lovasoktatásnak a tihanyi iskolában, ahol a tanárok, a diákok, a szülők és az önkormányzat összefogásával már oktatják ezeket az ismereteket.

Elmondta, hogy a lovas ágazat elismertségének javítását is szolgálja az új stratégia, melynek érdekében színvonalas nemzetközi rendezvényeket kell tartani Magyarországon. Kiemelte, hogy az első fogathajtó kontinensviadal negyvenedik évfordulójára rendezik meg ismét Budapesten a sportág Európa-bajnokságát, továbbá augusztus 17-20. között a Hősök terén lesz az Új Nemzeti Vágta.

Fehér Károly szerint Veszprém megyében a lovassport fellegvárai közé - Pápa, Nagyvázsony, Szentgál, Balatonfüred mellé felsorakozott Zánka is, ahol az ifjúsági centrum 210 hektáros területén felújított stadion, fedett és szabadtéri sportpályák mellett háromezer fő befogadására alkalmas szálláshelyek állnak rendelkezésre.

Horváth Zsolt (Fidesz-KDNP), az új Nemzeti Lovasprogram jogi hátterének kidolgozója a zánkai konferencián elmondta: a szakmai munkát Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke határozta meg. Az országgyűlési képviselő végzi a program gyakorlati megvalósulásának elősegítését és a társadalmi egyeztetést.

Horváth hozzátette, a magyar szövetség honlapján olvasható stratégia bemutatására konferenciasorozatot szerveztek, ennek első állomása Veszprém megyében Zánka. Ezt követően az ország más megyéibe is elviszik a szakmai előadásokat. A társadalmi egyeztetés során bemutatják, hogy mit jelent a társadalomban a ló és a lovas, gyakorlati és elméleti bemutatót tartanak a ló- és lovassportnak az egészségügyben, a turizmusban, az oktatásban és a munkahelyteremtésben betöltött szerepéről.

A fórumok végén szeretnék, ha a kidolgozott stratégia a kormányzati program részévé válna. A szakágak képviselőinek segítségével kidolgozott tervezet bemutatja, hogy az ágazat támogatást nem igényel, önfenntartó tud lenni - emelte ki a képviselő, hozzátéve, hogy a kezdeti kormányzati szerepvállalást követően profitot termel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk