hirdetés
hirdetés

Van-e a világ legkisebb diszkójában diszkógömb?

A jeles alkalom apropóján derült fény olyan, egy város turizmusát (is) sikerre vivő receptekre, melyek megadják, hogy kell attrakciót csinálni. „Egyszerű dolgokból kreativitással” — hangzott a meglepően egyszerű válasz Catarina Erceg, a VisitBerlin kelet-európai piacokért felelős képviselője részéről az évforduló alkalmából rendezett budapesti sajtóeseményen.

hirdetés

És tényleg: adott egy folyó, egy belváros, nyár, fürdőzni vágyó emberek. Legyen egy strand! És lesz!  A folyóhoz lejáratot csak nyomokban tartalmazó, alaposan lekövezett parti sétány helyett azon törik a fejüket, hogy hozhatnák a Spree-t még közelebb az emberekhez. Annál közelebb, mint a Museuminsellel párhuzamosan futó, Am Kupfergrabenen tervezett strand, aligha lehet.

Sokunk számára ismerős a klasszikus vaspályán futó berlini magasvasút és az alatta sok helyen kihasználatlan tér. Legyen hát belőle kerékpáros útvonal! – így a berliniek. Persze a fenti recepthez kell még a sokszínű metropolisz bátorító városvezetése, valamint az újra a maga sokszínűségében nyitott helyi közönség, és jöhet a turista! Jön is, milliószámra termelve a vendégéjszakákat a német főváros számára. Csak győzzék kapacitással! Catarina Erceg nyugtat: egy demokratizálódó szállodai kínálatban minden szegmens megtalálja a pénztárcájának, igyényeinek legmegfelelőbb szállást, legyen az MICE, vagy hátizsákos fiatal.

Apropó MICE! Németország Európa vezető MICE-desztinációja — mondja Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti kirendeltségének vezetője. Berlin ezen a téren is képes rendhagyó ötletekkel előrukkolni: meet + change programjuk révén olyan különleges, de esetleg támogatást igénylő helyszíneket bérelhetnek ki a csoportok konferenciájuk heyszínéül, ahol az így megszerzett bevétel az adott helyszínt segítendő jótékony célokra megy. Nem mellesleg a MICE-turisták kevés szabadidejükben leginkább a graffiti workshopot kedvelik.

A német főváros a világvárosok 25-ös toplistáján 7. helyen végzett. München a 14. míg Frankfurt 24. A népszerűségi sorrend azonos a magyarok német városokkal kapcsolatos preferenciáival - derült ki Czeiszing Miklós prezentációjából. Mi magyarok tavaly összesen 707 208 vendégéjszakát hoztunk a németeknek. Csak 2017 első négy hónapjában mintegy 161 ezer vendégéjt aludtak a magyarok a németeknél, ami 9,8%-os növekedést jelent előző év azonos időszakához képest. A növekedés oka a képviselet vezetője szerint a két ország közti légi járatok számának növekedése. Újként a Ryanair lépett be több útvonalra, míg a meglévők — Lufthansa, Eurowings, easyJet, airberlin — járatokat sűrítettek. A kiutas desztinációk közt, az utazások számának terén Czeiszing tájékoztatása szerint Németország a második helyen áll a szomszédos Ausztria mögött. Van hozzánk remény, de van még hova fejlődni, ennél többet is ki lehet hozni a magyar piacból — véli Czeiszing Miklós.

A világ legkisebb diszkója egy berlini telefonfülke. Kicsit szűk, de annál eszményibb hely lassúzni. Nem áruljuk el, hogy forog-e diszkógömb a plafonján. Tessenek inkább a német fővárosba utazni, és megnézni!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai