Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Kultúra, fenntarthatóság és fociláz - 2024 fő kampánytémái a németeknél

Kultúra, fenntarthatóság és fociláz - 2024 fő kampánytémái a németeknél 

Tudtuk meg a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjétől egy minap tartott szakmai tájékoztatón.
A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora? 

Kérdezze Ön is Czeiszing Miklóst, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjét, aki a Klasszis Klub vendége lesz március 21-én, csütörtökön 15.30 órakor!
A városi utazások a német beutazó turizmus meghatározó területe  2024-ben

A városi utazások a német beutazó turizmus meghatározó területe 2024-ben 

 A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2024-ben a városi utazások szegmensében látja a németországi beutazás további felépülésének legnagyobb lehetőségét.
A DZT a jövőorientált és fenntartható turizmusért

A DZT a jövőorientált és fenntartható turizmusért 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december közepétől tagja a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) globális tanácsának.
Friss DZT-jelentés a németországi beutazó turizmusról

Friss DZT-jelentés a németországi beutazó turizmusról 

Nő a külföldről érkező vendégek aránya a németországi turizmus területén.
A DZT gines program keretében tartotta évzáróját

A DZT gines program keretében tartotta évzáróját 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét, ahová a velük egész évben együttműködő hazai kiutaztató irodák és média képviselőit hívták el.
Bemutatkoztak Berlin új arcai

Bemutatkoztak Berlin új arcai 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) és a Berlini Turisztikai Hivatal - Visit Berlin közös tájékoztatón mutatta be Berlin újdonságait, sokszínű vendégmágnes programjait október 26-án, a budai Haris Parkban, egy laza sajtóreggeli keretében.
Kultúrturizmusra és a  fenntarthatóságra épít a DZT

Kultúrturizmusra és a fenntarthatóságra épít a DZT 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) célzott tematikus marketingjével tovább folytatja és erősíti aktivitását, hogy Németországot 2024-ben is fenntartható kulturális úticélként pozícionálja.

A beutazó turizmus digitális transzformációja 

A DZT Knowledge Days 2023 rendezvénye új impulzusokat ad a digitális és ökológiai transzformációhoz a beutazó turizmusban.

Németország: három kampánytéma 2023-ban 

A május 8-án, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben Németországról tartott szakmai tájékoztatón Czeiszing Miklós, Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetője ismertette azt a három kampánytémát, amelyre Németország idei marketingstratégiája épül.  

Az ország, ahol a fenntarthatóság nem cél, hanem része a mindennapoknak 

Ez Németország, amelynek turisztikai képviseletét a Német Turisztikai Hivatal (DZT) látja el, Magyarországon Czeiszing Miklós vezetésével.  Ezért nem volt véletlen, hogy a május 8-án (a szintén német anyacéggel rendelkező) Kempinski Hotel Corvinus Budapestben tartott tájékoztatóra érkezők mintegy ráhangolódásként BKK-jegyet kaptak ajándékba, újrahasznosított anyagból készült reklámtáskát találtak a székeiken, és a szakmai program zárásaként kínált ebéd alapanyagai sem a földgolyó túloldaláról, hanem - szintén a fenntarthatóság jegyében – Németországból érkeztek: éppúgy a friss spárga, akárcsak a különféle szép bortételek is.

„A fenntartható ajánlatok, szállások és utazások idejét éljük” 

A klímaváltozás miatti fenyegetettség hátterével a turizmusban egyfajta átállás figyelhető meg a fenntartható utazások irányába. Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke beszél az aktuális fogyasztói szokásokról és a fenntartható turizmusban rejlő lehetőségekről. (x)

Jön az Akadálymentes Turizmus napja 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) március 17-én tartja a 11. „Akadálymentes turizmus napját", a rendezvény központi témái az akadálymentes kínálat adta lehetőségek és kihívások, illetve az inklúzió sikeres példái az utazásnál.

Fenntarthatóságban is úttörő Németország 

Az úti cél Németország számára minden témában, minden területen kiemelten fontos a fenntarthatóság, és ebben úttörőnek számít és példamutató magatartást tanúsít az egész világ számára – szögezte le Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője az Utazás Kiállítás szakmai napján Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért címmel megrendezett konferencián. 

Nő a nemzetközi kereslet a klímabarát utazások iránt 

Annak érdekében, hogy az úticél Németország a desztinációk versenyében elért jó pozíciója tovább erősödhessen, szükséges, hogy folyamatosan központi téma legyen a klíma-, illetve környezetbarát utazások és a források felelősségteljes kezelése - írja közleményében a Német Turisztikai Hivatal (DZT).

Németország megint bezsebelt egy elismerést fenntarthatóság témában 

Az Anholt Ipsos Nation Brands Index (NBI) 2022-es felmérésében Németország sorban hatodszor és összesen nyolcszor ért el első helyezést a 60 ország között végzett összehasonlításban.

Több magyar Németországban augusztusig, mint tavaly egész évben 

Németország továbbra is az első számú kulturális úti cél Európában. A magyar utazók térnek vissza a pandémia után, és a fenntarthatóság a legfontosabb kulcsszó az ország turisztikai népszerűsítésében.

Szegedi gimnazisták győzelme a DZT fenntarthatóság jegyében meghirdetett diákversenyén 

Különleges díjátadó eseményen adták át a „Schülerwettbewerb - meine Traumreise nach Deutschland“ (Iskolai verseny - Álomutazásom Németországba) verseny győztesének nyereményét a budapesti Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában, ahol a Német Turisztikai Hivatal (Deutsche Zentrale für Tourismus / DZT) is székel, amely egyben a meghirdetett diákverseny házigazdája is volt.  

Jó évre számít a Német Turisztikai Hivatal 

Csütörtökön tartotta hagyományos, szezonnyitó sajtóeseményét a Német Turisztikai Hivatal a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Optimistán néznek a szezon elé.

Érintetlen természet Németország új kampányában 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) tovább erősíti Németország pozícióját fenntartható úticélként a nemzetközi versenyben. Új 'Embrace German Nature' globális kampánya elindításával ráirányítja a potenciális németországi utazók figyelmét a nemzeti természeti tájakra és a fenntartható üdülési élményekre a vidéki régiókban - tájékoztatta lapunkat a DZT.

A Maritim-lánc bemutatkozása a budapesti DZT-nél  

A covid megjelenése óta első élő rendezvényét tartotta november 8-án a Német Turisztikai Hivatal  (DZT) Magyarországi Képviselete, amelyen Németország legnagyobb magántulajdonú szállodacsoportja szerepelt.

Németország éllovasa az akadálymentes turizmusnak 

A földkerekség egyik legfelkészültebb országa Németország a kerekesszékes látogatók számára - derült ki a DZT tanulmányútjának magyarországi résztvevői számára.

DZT: A turizmus idei digitális trendjei 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) bemutatta a turizmus digitális trendjeit a Knowledge Days 2021 elnevezésű szakmai rendezvényen.

Restart felmérés: aki teheti, nyaralni megy 

Az európaiak erősen növekvő utazási kedve új perspektívát nyújt Németország beutazó turizmusának A megkérdezettek 70 százaléka szeretne a következő hat hónapon belül elutazni.

Sokszínű Németország 

A Német Turisztikai Hivatal új beutazó kampánya szokásokkal, hagyományokkal és kulturális sokszínűséggel inspirál.

Ön szerint mennyi csokit esznek a németek egy évben? 

Tesztelje Ön is, hogy mi mindent tud Németországról a Német Turisztikai Hivatal kvízének segítségével!

DZT: vezetőségválasztás 

Petra Hedorfer további öt évig marad hivatalban a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnökeként.

Digitalizáció áll a DZT helyreállító stratégiájának középpontjában 

A  Német  Turisztikai  Hivatal (DZT) helyreállító stratégiájában a beutazás terén célzottan veti be  a  digitális  eszközöket az ügyfelekkel való intenzív kommunikáció érdekében.

Az MI és a turizmus találkozása a DZT jóvoltából 

A jelenleg érvényben lévő kapcsolati korlátozások miatt az idei Knowledge Day virtuális rendezvény formájában zajlott, amelyhez több mint 100 résztvevő kapcsolódott online.

2020 mindenki számára emlékezetes marad 

Év végi összegző beszélgetés Czeiszing Miklóssal, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével.

Új ötletek a német városok felfedezésére 

A German Summer Cities 2021 az érintetlen természetet és a felhőtlen élvezeteket, a fenntartható ajánlatokat és a jó szórakozást állítja városi régiókat bemutató jövő nyári kampányának középpontba.

A jövő rendezvénypiacát alkotják most a németek 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Tourism Economics és az IPK International nemzetközi felméréseinek kiértékelése után arra a következtetésre jutott, hogy a járvány miatt hosszú távon alapvetően új mennyiségi és minőségi struktúrák fognak képződni a globális üzleti utazások terén –amely jelentős hatással bír majd az úticél Németországra is.

Extrém kicsi a repülőn fertőződés esélye 

Természetesen koronavírussal - derült ki a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének szakmai webináriumán.

Németország beutaztató kampányt indít 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) kampányt indít "Germany - Dreams Become Reality"‘ címmel  a németországi beutaztató turizmus újraindítására.

GTM 2020 „Digital Event” 2020. június 22–24. között 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) online rendezvényként tartja az úticél Németország legnagyobb beutazási workshopját június 22–24. között.

Újraindul a globális turizmus is 

De vajon milyen feltételekkel? Virtuális pódiumbeszélgetés ismert szakértőkkel júniusban. 

Beethovennel Németország körül 

A 250 éve született zeneszerző sosem megy ki a divatból, ahogy ezt a Német Turisztikai Hivatal (DZT) idei témaéve is bizonyítja.

Augsburg fesztivállal ünnepelte a világörökségi címet 

Az UNESCO világörökségi bizottság 43. üIésén Bakuban az Augsburgi vízmenedzsment-rendszernek is megítélte a világörökségi címet, aminek örömére július 20-án nagy vízi fesztivált rendeztek az augsburgi belvárosban.

Erősödik a németországi beutazó forgalom 

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal január és április között 23,8 millió nemzetközi vendégéjszakát számolt a hotelekben és a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken, ami 3 százalékos növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest.

30 éve omlott le a berlini fal 

Egész évben Bauhaus-lázban ég Németország a művészeti iskola megalakulásának 100 évfordulója alkalmából. Idén ősszel pedig még egy kerek jubileumot ünnepel az ország: novemberben lesz 30 éve, hogy leomlott a Berlint kettéosztó fal.

50 éves idén a német hotelóriás 

A DZT reggelivel egybekötött szakmai prezentációján megismerhették a magyar utaztatók a Maritim szállodalánc kínálatát.

Gropius dolgozószobája a virtuális valóságba költözött 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) vásári standján az idei ITB - n központi szerepet játszanak azok a lehetőségek, amelyekkel az úticél Németország digitálisan teljesen új dimenziókban fedezhető fel. Ennek érdekében a DZT a standján egy „Virtual Reality Lounge” részt rendezett be.

A DZT szívügye az akadálymentes turizmus 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2019. március 8-án pénteken a „Tourismus für Alle Deutschland e.V.” szervezettel közösen nyolcadik alkalommal rendezi meg a City Cube Berlinben az Akadálymentes Turizmus Napját. Idén a kiemelt központi téma a „célcsoport-specifikus kínálat és ami ezen felül van”.

Alexa népszerűsíti Németországot 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindította a digitális hangasszisztens Alexa felhasználását az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában.

Csodálkozik még valaki azon, hogy a németeknél rekordév lesz? 

A harmadik negyedév végének eredményére alapozva további rekorderedmény várható a németországi beutazó turizmus terén - tájékoztatott kedden a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselete.

A németekben egyebek mellett azt szeretjük, hogy kreatívak 

Legyen szó bármiről, igyekeznek gyakorlatias módon kihozni a legtöbbet a helyzetből. Legyen az  egy Food Truck Show. Lett is! 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!