hirdetés
hirdetés

20 milliárddal kevesebb jut turisztikai fejlesztésekre

Uniós összehasonlításban is jelentős lett volna a tervezett GDP-arányos hiánycél, a kormány ezért újabb kiigazításokat jelentett bea jövő évre nézve. A beruházásoktól - egyebek között a turizmus területén - vonnak el forrást.

hirdetés

A kormány egyes állami beruházások átütemezésével 755 milliárd forint megtakarítást ér el a jövő évi költségvetésben, így a GDP-arányos hiánycélt 5,9 százalékról 4,9 százalékra javítja - derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből, írja az mfor.hu.

Ehhez vélhetőleg további megszorításokra lesz szükség. A most bejelentett 755 milliárd forintos kiigazítást megelőzően már egy 350 milliárdos megszorításról, beruházások elhalasztásáról is döntöttek december elején.

A 755 milliárdos kiigazításról a friss Magyar Közlönyben olvasható egy kormányhatározat. A határozat 605,4 milliárd forinttal csökkenti az előirányzatokat, és felhívja a pénzügyminisztert, hogy további 150 milliárd forint értékben tegyen javaslatokat beruházások, beruházási döntések további csökkentésére január 31-i határidővel.

Hogy pontosan milyen projektek szenvedik el a megszorítás hatásait, az egyelőre nem tudható. A 605 milliárd forintból 400 milliárddal a Gazdaság-újraindítási Alap beruházásokra szánt forrásait csökkentik. Ezen kívül egyebek mellett 20 milliárd forinttal kevesebb jut a turisztikai fejlesztési célelőirányzatra.


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk