hirdetés
hirdetés

A dolgozók harmada nem rendelkezik digitális kompetenciákkal

A karanténnal kezdődő távmunka nem indult zökkenőmentesen, az irodai alkalmazottaknak fejtörést okozott a kommunikációs szoftverek használata, valamint a digitális együttműködés is volt, akinek kihívást jelentett - írja társlapunk a Hrpwr.hu.

hirdetés

A vezetők szerint azonban az, hogy a munkavállaló rendelkezik-e a szükséges digitális kompetenciákkal, nem az ő felelősségük.

A sikertörténetek mellett sok embernek okozott szorongást és fejtörést a távmunka, sőt volt, akinek az állása is veszélybe került egy-egy zoom baki, vagy videókonferencia probléma miatt. A vezetők szerint a dolgozók harmada nem tud hatékonyan távmunkában dolgozni.

A Vyopta cég kutatása alapján a főnökök úgy érzik, hogy a dolgozók mindössze 66 százaléka rendelkezik a hatékony távmunkához szükséges ismeretekkel. A felmérés alapján a vállalatok 24 százaléka bocsátott el munkavállalót azért, mert hibáztak egy-egy videókonferencián, vagy nem tudták megfelelően használni az eszközöket. A cégek 53 százaléka a zoom bakikat úgy orvosolta, hogy más dolgozónak adta át a konferencia levezénylését, 40 százalék formális, 38 százalék informális megrovásokat is osztott a fennakadások miatt. A melléfogásoknak köszönhetően a cégek harmada el is vett projektet munkatárstól.

A hibák ellenére a vezetők csupán 58 százaléka érezte úgy, hogy az ő felelőssége meggyőződni arról, hogy a dolgozók kompetensek- e az együttműködési technológiák használatában, a maradék 42 százalék szerint ez a munkavállaló dolga. A teljes cikket elolvashatja itt!

(forrás: Hrpwr)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai