hirdetés
hirdetés

A Liget Projekt nem hagyja magát

Mint ismeretes, a főváros vezetése leállította a Projekt továbbiakban tervezett építéseit a zöld területek megmentése érdekében. A Liget Projekt erre válaszképp bejelentette, számításaik szerint már több mint másfél millió látogatót vonzottak az eddig megvalósult fejlesztések. Vagyis van létjogosultsága az ide befektetett hatalmas összegeknek.

hirdetés

A két éve megújult Szépművészeti Múzeum már 600 ezer, az egyéves születésnapját ünneplő Nagyjátszótér és Millennium Háza együtt közel félmillió látogatót vonzott. A Kutyás élménypark is átlépte a félmilliós látogatószámot, és az ifjúsági sportpályák, a Vakok kertje és Városligeti Sportcentrum is nagy népszerűségnek örvend.

A Projekt megvalósítása során 2018 volt az első év, amikor a Városligetbe látogatók a már elkészült projektelemeket vehettek birtokba, 2019 pedig már az átadások éve volt, az előbbiek mellett az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ és a Komáromi Csillagerőd épülete is az elmúlt évben készült el. Idén átadták Városligeti Sportcentrumot, hamarosan pedig birtokba veheti a közönség a Dózsa Györgyi úti Múzeum Mélygarázst, a Városligeti Futókört, a Kis Botanikus kertet és egy újabb Kutyás Élményparkot.

A vezérigazgató kiemelte: „Az eddig megvalósult projektelemek pozitív fogadtatása is azt jelzi, hogy a Liget Budapest Projekt hatására a főváros zöldfelületi, rekreációs és kulturális kínálata gazdagodott, és a látogatók a megújult Városliget egészét szeretni fogják és büszkék lesznek rá. A Szépművészeti Múzeum 2018 október végi megnyitása óta több mint hátszázezer látogatót fogadott. A tavalyi őszi szünet előtt átadott Nagyjátszótér folyamatosan telt házzal üzemel, gyakorlatilag a Budapest elsőszámú gyerekparadicsomává vált, jó időben minden hétvégén 10 ezer látogatót fogad, eddig közel 370 ezren játszottak itt. A műemléki felújítást követően Millennium Háza néven megnyílt egykori Olof Palme Házat és a Rózsakertet együtt pedig már több, mint 100 ezren csodálták meg. Nagyon népszerű a Vakok Kertje, iskolai csoportoktól hangosak az Ifjúsági Sportpályák és a Városligeti Sportcentrum, míg a Kutyás Élménypark látogatottsága már átlépte az 500 ezer főt."

Gyorgyevics Benedek kiemelte, a Városliget parkfejlesztésének második üteme keretében már átadták a Városligeti Sportcentrumot, idén ősszel pedig további család- gyermek- és sportbarát fejlesztések várják majd a látogatókat. Elkészül a két kilométer hosszú, kivilágított futókör, egy újabb kutyás élménypark és megújul a Kis Botanikus kert is a parkban. Hozzátette, a Városliget autómentesítése érdekében is nagy előrelépés várható idén ősszel, hiszen elkészül a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázs, mely három szinten, mintegy 800 autót képes befogadni.

A kulturális fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta: a Magyar Zene Háza kivitelezése 2018 óta javában zajlik, 2020 nyarán szerkezetkész állapotba került. A világ leginnovatívabb építészének választott japán Sou Fujimoto által tervezett különleges épület az egykori Hungexpo irodaházak helyén jön létre úgy, hogy ezzel együtt több ezer négyzetméter, évtizedek óta kerítéssel lezárt zöldterületet is visszaad a parknak. Az oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is funkcionáló páratlan intézmény a tervek szerint 2021-ben nyitja meg kapuit. 

A VÁROSLIGET EDDIGI FEJLESZTÉSEI SZÁMOKBAN

· Eddig megújított zöldfelület 146.807 m2

· Eddig elültetett lombos fa/örökzöld fa 491 db

· Elültetett cserje 70.484 db

· Elültetett évelő 136.697 db

· Megújított gyepfelület 121.519 m2

· A parkfejlesztések során eddig létrehozott új zöldfelület 10.000 m2

· Eddig elbontott burkolt felületet 72.000 m2

 

LÁTOGATOTTSÁGI ADATOK

· Városligeti Nagyjátszótér – 360.000 fő

· Kutyás élménypark – több, mint 500.000 fő

· Szépművészeti Múzeum újranyitása óta – 600.000 fő

· Millennium Háza és Rózsakert – 100.000 fő

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai