hirdetés

Akadálymentesítés a turizmusban – ingyenes online tanfolyam indul

APPTOURYOU néven díjmentes online tanfolyam indul „Akadálymentesítés a turizmusban” témában.

hirdetés

A HOTREC 2017. január 19-i sajtóközleménye szerint az Akadálymentes Turizmus Európai Hálózata szakértőinek bevonásával a HOTREC-kel együttműködve turisztikai mikro-, kis- és középvállalatok részére online tanfolyam indul.

A tanfolyam célja olyan alapvető ismeretek közvetítése, amelyek a hátrányos helyzetű vendégek részére nyújtott szolgáltatásokhoz szükségesek, valamint hozzájárulnak a feléjük történő kommunikáció javításához. Az Európai Unió Erasmus programja fedezi a tanfolyam költségeit.

„Az Európai Unióban mintegy 80 millió embernek van speciális igénye, akik általában másodmagukkal utaznak. Ezért minden vendéglátásban működő vállalkozót, s különösen a szállodások figyelmét szeretném felhívni arra, hogy az ezen a tanfolyamon tanultak segítségével jobban tudják bemutatni vállalkozásuk előnyeit ennek a speciális vendégkörnek” – mondta dr. Niklai Ákos, a HOTREC alelnöke, a Quality Board elnöke.

A tanfolyam résztvevői a saját tempójukban haladhatnak. Annak végén döntésüktől függően egy rövid önértékelő tesztet töltenek ki, s egy személyre szóló „igazolást” kapnak (Proof of attandance). Ezen kívül lehetőségük van arra, hogy vállalkozásukat ingyen regisztrálják a European Accessible Tourism Directory Pantou.org honlapján.

„Az ENSZ által kezdeményezett a „Fenntartható Turizmus Fejlesztésének Nemzetközi Éve 2017” Bizottságának tagjaként nagyon büszke vagyok, hogy részt vehetek ebben a programban, melynek az a célja, hogy a speciális igényű vendégek ellátása javuljon. Ebben egyébként jó üzleti lehetőség is rejlik.” - mondta Christian de Barrin, a HOTREC ügyvezető igazgatója.

A tanfolyamra ide kattintva lehet regisztrálni.

HOTREC
A HOTREC a szállodaipar, az éttermi és kávéházi vendéglátás európai szintű képviseletét látja el. Az iparág kb. 1,8 millió vállalkozásából 99% kis- és középvállalkozás (91% pedig 10 főnél kevesebbet alkalmazó mikrovállalkozás). Ezek adják az iparági termelés 59%-át. A szállodaipar 10.2 millió munkahelyen foglalkoztat dolgozót az EU-ban. A többi turisztikai iparággal együtt a szektor az egyik legnagyobb Európában. A HOTREC-ben 29 EU ország 43 nemzeti szervezete képviseli a szektort.
(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai