hirdetés
hirdetés

Frissítve - Bőröndös békés felvonulás a szakma túléléséért

Az augusztus végén alakult, ma már 4030 tagot számláló Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete Facebook-csoport szeptember 11-én békés demonstrációt szervez Budapesten "Mentsük meg a turizmust!" címmel.

hirdetés

Az akció szervezői többek között Nagy Ildikó, az Utópia Utazási Iroda tulajdonos-ügyvezetője, és Szalai Edit, a Las Palmeras iroda tulajdonosa, akik a Facebook-csoport létrehozói is egyben. A csoport tagjai a szakma teljes vertikumát lefedik a szállodaipartól kezdve az utaztatáson át a vendéglátásig.

A hangsúlyozottan békés demonstrációval a turizmus nehéz helyzetére, a turisztikai munkahelyek megtartásának fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet a szervezők, akik azt kérik a részvevőktől, hogy - nemzetközi mintára - hozzanak magukkal egy bőröndöt, az utazást jelképezve.

Időpont: 2020. szeptember 11., pénteken 15:00–20:00 között
Helyszín: Budapest, X. kerület, EXPO Congress Hotellel szembeni parkoló (1101-Bp. Expo tér 2.)
 
 
A gyülekező időpontját és helyszínét két részre bontották:
 
15:00 órára Budapesten a X. kerületi EXPO Congress Hotellel szembeni parkolóba (1101-Bp. Expo tér 2.) azokat várják, akik a turizmusban közvetlenül szorosan érintettek: autóbuszos vállalkozók, autóbuszvezetők, idegenvezetők, utazási irodák tulajdonosai és alkalmazottai, hajós utaztatás szektora, rendezvény szervezők, szállodaipar dolgozói, légiközlekedésben dolgozók. Innen együtt vonulnak az autóbuszokkal és a személyautókkal. Akik gyalogosan érkeznek, ők se keseredjenek el, mert buszokkal szállítják végig őket a vonulási útvonalon, 1 megállóhelyet biztosítva útközben. A megállóban lehet a gyalogos résztvevőknek ki- és beszállni, a kijelölt helyszínen demonstrálni.
 
16:00 órakor a Hősök terére (kijelölt helyszínre, amely a megálló is egyben) várják a többi gyalogos résztvevőt, akik a turizmushoz csak közvetett módon kapcsolódnak, illetve a támogatókat, szimpatizánsokat is. A felvonuló autóbuszok ide érkeznek az utasaikkal; itt egyesülnek a turizmusban közvetlenül érintettek és a tágabb értelemben vett hátrányosan érintett munkavállalók, a támogatók, valamint a szimpatizánsok. A helyszíni eseményt követően Közösen folytatják az autóbuszos felvonulást a megadott útvonalon. 
 
x x x
 
KIEGÉSZÍTÉS: Időközben szerlesztőségünk új információkat kapott a szervezőktől, amelyből kiderül, hogy a Főnix elnevezésű manőver volt a szeptember 11-re tervezett megmozdulás kiindulási alapja (https://www.peticiok.com/fnix_manver_az_utazasi_szektor_tamogatas#form )
Szalai Edit (Las Palmeras iroda tulajdonosa) vetette fel, hogy szívesen segítene. Létrehozta a csoportot, itt kezdődött el a szerveződés,a kormány rendelkezései és a komplett szektor ellehetetlenülése miatt.
A szervezésben még segít Alacsony Ádám  (moderálás) Zilzler Zsuzsa idegenvezető (idegenvezetők összefogása) Heindl Csaba (buszosok) Peltier Leotie autóbuszvezető (moderálás).
A csoport azért lett ilyen aktív, mert néhány nap leforgása alatt 4000 tag gyűlt össze.
Fontos további info még, hogy minden szerveződés az érdekképviseletek nélkül történk jelen pillanatban.i
 
Minden további részlet ITT.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai