Crowne Plaza nyílt a korábbi Westend-beli Hilton helyén

Július 28-án ünnepélyesen megnyitották a világ egyik legnagyobb üzleti hotelmárkájának első budapesti szállodáját a Nyugati Pályaudvar szomszédságában. A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező szálláshelynek most még csak az első két szintje lakható.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A most kezdődő, úgynevezett soft opening időszakban csak a felújítás első szakaszában elkészült fogadóterekben és két emeleten üzemel, valamint megnyitották az Axis Café and Lounge nevű specialty kávézót a külföldi és magyar közönség számára.

Gránit Pólus a tulajdonos

A teljes Váci úti épületet decemberben adja át az épület tulajdonosa, a Westendet is üzemeltető Gránit Pólus, az avatóünnepség szalagját Demján Sándorné vágta át. A vállalat összesen 10 millió eurót költ a renoválására, hogy a XXI. századi üzleti utasok igényeinek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen az IHG Hotels and Resorts-hoz tartozó Crowne Plaza Budapest.

A felújítás a lengyel Tremend építésziroda tervei alapján valósul meg; a tervezőket a Nyugati pályaudvar ikonikus építészete, anyagai, textúrái és színei inspirálták.

 Co-working terek, zavartalan pihenés

“A filozófiánk szerint az üzleti út emberközeli élmény, ahol a minőségi alvásra, az egészséges életmódra és ételekre, a kulturális élményekre és az emberek közötti kapcsolatokra nagy hangsúlyt fektetünk.” - mondta Maurice Janssen igazgató az ünnepélyes megnyitó alkalmával.

A szállodában például az úgynevezett Sleep Advantage program keretében a zavartalan éjszakai alvásra kiemelten figyelnek akusztikai megoldások, sötétítés, alvás élményét fokozó ágyazás és aromaterápiás módszerek segítségével. A pihenés mellett az üzleti utazók rugalmasságra vágynak, inspiráló munkakörnyezetet, azonnali kiszolgálást, tápláló ételeket és a munka elvégzéséhez szükséges technológiát keresnek. Ezért a szállodát meghatározó belsőépítészeti megoldások is ezt támogatják a szobáktól a lobbyban található co-working terekig, amelyeket a vendégek és a hazai közönség is ingyenesen használhatnak.

A belsőépítészetet kiegészíti és a lokális kulturális élményt elmélyíti, hogy a falakon a kortárs magyar geometrikus és absztrakt művészet meghatározó alakjainak munkáival, többek között Haász István, Horváth Lóczi Judit és Robitz Anikó sorozataival találkozhat az utazó.

Slow breakfast 

A Váci úti terasszal rendelkező újhullámos kávézóban, az Axis Café and Lounge-ban délután 2-ig várják a magyar közönséget is reggelire, és egész napos szezonális konyhával készülnek. Itt a hangsúly a lokálisan beszerzett, fenntartható, egészséges ételeken van.  A helyi szörpök, sör és magyar borok mellett az újhullámos kávét Bányai László magyar származású costa ricai kávéfarm tulajdonostól szerzik be, és 2020 legjobb tortáját is jegyző Hisztéria cukrászda süteményeit kínálják a vendégeknek. A Hisztéria cukrászatot többgenerációs vendéglátós család irányítja; a nagyszülők fiatalon az Utasellátóban kezdték karrierjüket, mára 5 prémium cukrászdával rendelkeznek. Külön érdekesség, hogy a süteményeket a legendás Orient Express vonatain is felszolgálják. 

A vonatok közelsége meghatározó 

“A Nyugati pályaudvar közelsége nemcsak belsőépítészeti szempontból jelent igazodási pontot. Izgalommal figyeljük az európai vasúti közlekedés megítélésének változását ebben az egyre környezettudatosabb, poszt-Covid korszakban. Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is vannak szállodáink, a vonatok pedig az egész régiót átszelik Pozsonytól, Prágán át Bécsig.” - mondta el Maurice Janssen.

Folytatják a felújításokat 

A szálloda felújításának következő lépéseként, néhány hét múlva adják át a lenyűgöző kilátással rendelkező, vendégeknek kialakított fitnesztermet. A következő nagy átadás decemberben várható, ekkor fejezik be a tárgyalók, rendezvénytermek és bálterem felújítását, és nyílik meg a városra néző teraszos közösségi tér, a Club Lounge, valamint elkészül a nagy tetőterasszal rendelkező étterem, a Cult, melyet 2022-ben nyitnak meg a nagyközönség számára.

Mi tudható az IHG Hotels & Resorts-ról?

Az IHG Hotels & Resorts egy globális vendéglátóipari vállalat. A 16 szállodamárkából és a világ egyik legnagyobb szállodai hűségprogramjából, az IHG Rewardsból álló családjával az IHG több mint 100 országban közel 6000 szállodával rendelkezik, és további 1800 nyitása várható a következő öt évben.

Az IHG Hotels & Resorts-nak a Crowne Plaza a harmadik szállodája Magyarországon az InterContinental Budapest és a budaörsi Holiday Inn mellett, 2022-től pedig már a Holiday Inn Express márka is jelen lesz hazánkban. A Crowne Plaza Hotelnek több mint 420 hotele működik jelenleg világszerte, több mint 60 országban üzemel közel 120 ezer szobával, és közel 100 új hotel előkészítésén dolgoznak. 

Forrás: Fotók: Jancsó Gergely

Forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online


Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.
Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek

Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek 

Az igazgató kiemelte, a befizetett előleg nem vész el, szeretnének hiteles vendéglátók maradni.
A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága

A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága 

Ki emlékszik már arra, hogy akárcsak két-három éve, még a sci-fi szintjén gondolkodtunk a mesterséges intelligenciáról? Mára nemhogy megbarátkoztunk vele, hanem segítőtársunk lehet.
Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria

Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria 

Íme, néhány érdekes tény és  idézetet az elmúlt 110 év történetéből. 
Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus 

Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.
Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca

Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca 

Meglévő irodai és kiskereskedelmi ingatlanokat alakít át hostelekké az a&o csoport.
Ez a hotel kapta a 'Magyarország vezető luxusszállodája 2024' címet

Ez a hotel kapta a 'Magyarország vezető luxusszállodája 2024' címet 

Március 6-án Berlinben tartották a World Travel Awards 31. díjátadó ceremóniáját, ahol átadták a világ legjobb szállodáinak járó kitüntetéseket.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.