hirdetés
hirdetés

Elfogadta a kormány a Nemzeti Várprogramot

31 műemlékvédelem alatt álló vár és várrom újul meg 25 milliárd forintból 2020-ig.

hirdetés

L. Simon László parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón kiemelte, a kulturális és műemléki örökségvédelemnek elkötelezett kormány immár harmadik nagyprojektje Várprogram. (Mint ismeretes, ezt megelőzte a Nemzeti Kastélyprogram és a budai várnegyed megújítását célzó programok beindítása). Az uniós és hazai forrásból álló, 25 milliárd forint összköltségvetésből három ütemben valósul meg az utóbbi száz év legnagyobb várprogramja.

Jövőre kezdődik Diósgyőri az Egri, a Sümegi és Kisvárdai várak komplex, látogatóbarát tovább-fejlesztése.

2017-ben indul a Szigetvári, a Gyulai, a Szerencsi Rákóczi Vár, a Tatai, a Cseszneki, a Somlói, a Nagyvázsonyi, a Várgesztesi, a Visegrádi, a Várpalotai, a Simontornyai várak, valamint Magyaróvár és Csókakő megújulása, korszerűsítése.

A tervek szerint a III. ütemben, 2018 első negyedévétől, 8,5 milliárd költségvetéssel további helyszíneken (Ónod, Mogyoróska, Regéci Vár, Sárospatak:Rákóczi –Vár, Szögliget: Szádvár, Sirok, Esztergom, Drégelypalánk: Drégely Vára, Hollókő, Kereki: Fehérkő Vára, Sárvár:Nádasy-Vár,Döbrönte: Szarvaskő Vára, Gyulakeszi: Csobánc Vára, Szigliget)- valósulnak meg állagmegóvási, rekonstrukciós, illetve turisztikai fejlesztési munkálatok.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai