Éttermi kisegítőként kezdte a luxushotellánc tulajdonosa

Alig négy hónapja nyitott a magyar főváros legújabb luxusszállodája, az Aria Hotel Budapest, máris a TripAdvisor listáján az élbolyban szerepel. A hotel magyar nemzetiségű tulajdonosa, Henry Kallan 1968-ban Szlovákiából Amerikába disszidálva éttermi kisegítőként kezdte pályafutását.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ötéves koráig csak magyarul beszélő, önmagát örök lázadóként definiáló alapító élettörténete nem mindennapi. 21 évesen, profi focistaként 1968-ban hagyta el az akkori Csehszlovákiát. Ausztriában folytathatta volna labdarúgó karrierjét, ehelyett meg sem állt Amerikáig, ahol busboyként, vagyis éttermi kisegítőként kezdett dolgozni. Hét év alatt ugyanebben a házban a szállodaigazgatói pozícióig küzdte fel magát. Kallan felismerte, hogy a vendégek a sztenderdek helyett egyre inkább az egyedi élményeket keresik, ezért kezdett tematikus hotelek kialakításába.

Adele Gutman, a Library Hotel Collection elnök-helyettese ismertette a lánc hitvallását: a cél, hogy a vendégek valóban otthon érezzék náluk magukat. Ezért ingyenes a wifi az egész házban, ingyenes a szobákban az ásványvíz, délután kávé és sütemény, este bor és sajt várja a vendégeket. Az alkalmazottak kiválasztásánál a szakértelem mellett a hozzáállás a legfontosabb. „Boldog embereket veszünk fel, akik miatt a vendégek igazán jól érezhetik magukat” – tudtuk meg Henry Kallantól.

Ezek a sztenderdek egységesek a lánc mind a hét szállodájában, melyek közül négy New Yorkban, egy pedig Prágában található. A láncnak nevet adó Library Hotel különlegessége, hogy falai között egy 7000 kötetes könyvtár bújik meg, mégpedig úgy, hogy minden szobában egy 100 darabos tematikus könyvgyűjtemény várja a vendégeket. Magyarország zenei kiválósága miatt a budapesti hotel tematikáját a zene adja. Itt sincsenek fehérkesztyűs pincérek, és egyébként is mindent megtesznek, hogy a náluk megszállók utazók ne érezzék feszélyezve magukat. Természetesen a szolgáltatásnak ára is van, 350 euróért adják az egyébként valóban tágas, egyedi berendezésű szobákat, amelyeket négy féle zenei tematika - opera, klasszikus zene, jazz és kortárs zene - jegyében alakítottak ki.

A szálloda helyén eredetileg egy 1870-es évekbeli neoklasszicista bérpalota állt, amelyet műszaki állapota miatt végül le kellett bontani, ugyanakkor a helyére épített struktúra teljes mértékben a múlt század végét idézi. A szobák a körfolyosóról nyílnak, a belső udvarban kapott helyet a lobbi, amelyet gyönyörű, hatalmas – Európában a legnagyobb – üvegtető fed. A kovácsoltvas és a terméskő jól megfér a legfelső szinten kialakított terasz csupaüveg és acél modernitásával. A tetőteraszon működőHigh Note Sky Barból fantasztikus kilátást nyílik a városra, a Szent István bazilika tornya közvetlenül ott van szemünk előtt.

Különleges gasztronómiai csemegéket ígér a hotel étterme, ahol a Farm to table koncepció jegyében újragondolt magyar fogásokat tálalnak fel, amint azt Váradi-Szabó Balázstól, a hotel gasztronómiai szakemberétől megtudtuk. A hotel egyedisége abban is megmutatkozik, hogy zenei igazgatót is foglalkoztatnak Magyar Kornél személyében, aki a hotel gazdag zenei programkínálatát koordinálja. Ne csodálkozzunk, ha a szállodába belépve Bogányi Gergelyt látjuk a róla elnevezett különleges zongoránál játszani, de a Virtuózokból megismert Boros Misi is fellép hamarosan a szállodában.

Henry Kallan azt még nem tudja, hogy 50 millió dolláros befektetése mikor térül meg, de úgy gondolja, ezzel a beruházással visszaadott valamit a szülőföldjének.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.