hirdetés
hirdetés

Hat országon átívelő turisztikai projekt

Február 26-án, online konferenciával indul a hat Duna-menti országon átívelő DANUrB+ turizmust segítő projekt.

hirdetés

A 2020-2022. közötti projekt a 2017-2019 között megrendezett DANUrB kutatási program folytatása. A mostani szakasz keretösszege 2,7 millió euró, a közös munkában Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia és Bulgária vesz részt. A 19 tagú partnerséget 6 egyetem, turizmussal és régiófejlesztéssel foglalkozó kutatóintézetek és ügynökségek, területi önkormányzatok, továbbá civil szervezetek alkotják, a programot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) urbanisztikai tanszéke dolgozta ki és vezeti.

pixabay.com
pixabay.com

A kezdeményezés célja egy átfogó, térbeli-kulturális hálózat, az "Európai Kulturális Sétány" létrehozása, amely összeköti a Duna-menti közösséget, és ezeket egy márkanév alatt, egyetlen turisztikai célpontként egyesíti. A projekt tematikus útvonalakat és fejlesztési lehetőségeket kínál, ami növelheti a látogatók számát, meghosszabbítva és kulturális tartalommal töltve meg a régióban töltött idejüket.
Az új szakasz pontos programterve még készül, de első eseményként már februárban megrendeznek egy online konferenciát, a későbbiekben pedig - a korábbiakhoz hasonlóan - workshopok, tanulmányutak, képzések, jó gyakorlatok bemutatása segíti a résztvevőket, de konkrét turisztikai terv is megvalósul egy-egy településen.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai