Húsz pincészet versengett a Debrecen Város Bora címért

Nyolc borvidék 20 pincészete 82 borral pályázott a Debrecen Város Bora címre, a nyertest 2020 januárjában hirdetik ki.

Debrecen először 2014. november 29-én a Debreceni Bormustrán mutatta be a „Debrecen Város Bora” címkével ellátott klasszikus fehér és vörösbort, amelyeket 2015-ben az önkormányzat városi rendezvényeken és a nemzetközi delegációk fogadásakor használt, illetve több helyi étteremben is megkóstolható volt.

Azóta minden évben egy szakmai és társadalmi delegáltakból álló zsűri választotta ki, hogy melyik borászat bora kapja meg Debrecen Város Bora kitüntető címet. A borbírálatot idén a Debreceni Borozó szerkesztősége szervezésében december 16-án rendezték meg a Hotel Lyciumban.

A Debrecen Város Bora címet idén – a díj növekvő presztízsét is mutatva – egy teljes borkínálatban ítélték oda. A borbírálaton klasszikus fehér és vörös, rozé, prémium fehér és vörös, pezsgő és édes fehér kategóriában nyolc borvidék 82 borát kóstolta meg a tizennyolc tagú grémium, három bizottságban.

A tizennyolc tagú borászok és társadalmi delegáltakból álló zsűriben olyan szaktekintélyek szerepeltek, mint például Fiáth Attila egyetemi tanár, nemzetközi borakadémikus, Kosárka József nemzetközi borakadémikus, a világ borainak egyetemes nagykövete és Kovács Tibor címzetes egyetemi docens, a Tokaji Kutatóintézet Borászati Kutató Nonprofit Kft. igazgatója.

A Debrecen Város Bora eredményeit kihirdető sajtótájékoztatót várhatóan 2020. január második hetében rendezik meg.

Forrás: Turizmus Online


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatók esetén

Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatók esetén 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.