hirdetés

Még nem késett le a Minőségi Díj pályázatról

A megújult Magyar Turizmus Minőségi Díj idén meghirdetett pályázatára augusztus 31-ig lehet nevezni. Az érdeklődő szállodáknak és vendéglátóhelyeknek ehhez a minosegidij.itthon.hu-ról letölthető jelentkezési nyilatkozatot kell kitöltve visszajuttatni a minosegidij@mtu.gov.hu e-mail címre. A pályázati szakaszban az MTÜ munkatársai konzultációkkal is segítik a végleges pályázati anyag összeállítását.

hirdetés

Az MTÜ pályázati programjának célja, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéseikhez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra.

Magyarország pozitív imázsának építéséhez és a magyar turizmus versenyképességének fenntartásához, növeléséhez nélkülözhetetlen a minőségi színvonal folyamatos emelése.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj program 12 éve működik sikeresen. Olyan önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő megméretési lehetőséget.

A díj jelentős nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2007-ben a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot.

A pályázaton sikeresen szereplők elnyerik a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, ami három évig érvényes. Ez idő alatt a szolgáltató jogosult a Q-logó, valamint a díjazotti cím és (a HOTREC-akkreditáció révén) a „European Hospitality Quality” (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára, amely versenyelőnyt biztosít számukra a nemzetközi piacokon is.

Az érvényességi idő alatt a díjazottaknál bármikor végezhetnek utóellenőrzést (legalább egy alkalommal ez mindenképp megtörténik). Indokolt esetben a díj akár vissza is vontható.

Az MTÜ feladatának tekinti azt is, hogy a díjazottak kiemelt promócióját tovább szélesítse. Ebben az MTÜ partnere a Szallas.hu.

A Szallas.hu a rendszerében elérhető szálláshelyek mellett feltünteti a Magyar Turizmus Minőségi Díj meglétét tanúsító, elegáns, aranyszalagból hajlított Q-betűt formázó jelét, amely iránytűként segíti az igényes választást.

Jelenleg összesen 97 szolgáltató jogosult a kiemelt minőséget tanúsító védjegy használatára, közülük 74 szálloda, amelyekből 45 érhető el a szállásportálon.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai