Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Rangos díj a Wizz Airnek

Rangos díj a Wizz Airnek 

Elnyerték a legbiztonságosabb diszkont légitársaságok díját.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.

Átadták a turisztikai szakma legrangosabb állami kitüntetéseit 

A Kőrösi Csoma Sándor díjakat a turizmus 12 kiválósága vehette át az ünnepi díjátadón. Az Életműdíjat Szepsy Istvánnak és ifj. Szepsy Istvánnak ítélte oda a bizottság, míg a Talentum kategória idei díjazottja Dalnoki Bence lett.
Háromszoros hurrá a Párisi Udvar Hotel Budapestnek!

Háromszoros hurrá a Párisi Udvar Hotel Budapestnek! 

Ugyanis az ötcsillagos ház három díjat is bezsebelt a Luxe Global Awards-on.
Rangos díj Ras Al Khaimah-nak

Rangos díj Ras Al Khaimah-nak 

Az Egyesült Arab Emírségek legészakibb tartománya, Ras Al Khaimah elnyerte a EarthCheck ezüst fokozatú minősítését, amely a világ vezető tanúsítási programja a turisztikai desztinációk számára. Ezzel nemcsak a Közel-Kelet első EarthCheck tanúsítványát szerezte meg, de a világ azon elit helyeinek listájához is csatlakozott, amelyek kimagasló erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatóság és turizmus területén. 
Lekörözte a világot a Balaton sajtja

Lekörözte a világot a Balaton sajtja 

A nemzetközi zsűri második alkalommal ítélte oda a fődíjat a vászolyi sajtműhelynek.
Díj a kortársművészet közvetítéséért

Díj a kortársművészet közvetítéséért 

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Ludwig Múzeum az Art Transfer-díjat, amely több pályázó – kizárólag magánszemélyek – közt is megosztható, összege bruttó 300 ezer forint. Jelentkezési határidő október 8.
Magyar szörpök sikere az élelmiszerek Oscar-ján

Magyar szörpök sikere az élelmiszerek Oscar-ján 

A Mayer Szörp termékei évek óta sikerrel szerepelnek az élelmiszerek Oscar-jaként emlegetett Great Taste Awards-on. Ebben az évben újabb két szörpjük került a kiváló élelmiszerek sorába, és kapta meg saját csillagát: a Mayer pirosribizli szörp és az idei év egyik újdonsága, a Mayer kapros bodzaszörp.
A Singapore Airlines ismét bezsebelt egy rangos címet

A Singapore Airlines ismét bezsebelt egy rangos címet 

Idén ötödik alkalommal nyerte el a Singapore Airlines a Skytrax World Award díjátadón a legjobb légitársaságnak járó címet. Emellett első helyen végzett a legjobb first class, a legjobb ázsiai légitársaság és a legjobb first class kényelmi szolgáltatások kategóriában is.  

Rangos díjat kapott Magyarország az amerikai utaztatóktól 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), nyerte az Amerikai Utazási Tanácsadók Szövetségének (ASTA) Év Nemzetközi Desztinációs Partnere díját. A szakmai elismerés azért is különösen jelentős, mert a Szövetség tagjaihoz köthető az egyesült államokbeli utazási irodai értékesítés 80 százaléka.

Ismét ez a legitársaság a világ legjobbja 

Az Emirates négy rangos díjat kapott a Business Traveller Middle East Awards 2023 gálán, többek között a legjobb légitársaságnak járó elismerést, amelyet tizedik alkalommal nyert el.

Rangos díjra jelölték a Skanzen legújabb tájegységét 

Egyedüli múzeumként választották be a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot a 2022-es év legkreatívabb teljesítményei közé - tájékoztatta lapunkat a Skanzen Press.

Négy döntős az Év Fiatal Szállodása pályázaton 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által meghirdetett Év Fiatal Szállodása 2022 pályázatra 16 színvonalas pályamű érkezett be. 

Fiatalos díj az airBaltic-nak 

Európa második legfiatalabb repülőgép flottájával rendelkező címet zsebelte be a lett légitársaság.

Turisztikai szakemberek az Aktív Magyarországért díjazottjai között 

Idén második alkalommal adták át az Aktív Magyarországért díjakat. A tavaly alapított állami kitüntetés azoknak a szakembereknek a munkáját díjazza, akik az aktív életmód és aktív turizmus területén példamutató, kiemelkedő tevékenységet végeztek. Így a díjazottak között voltak idén a PET Kupa szervezői, utazási iroda vezető, turisztikai szakember, sportrendezvény szervező és marketing szakember is. A díjakat az Aktív Magyarország konferencián Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár adta át Egerben.

Rangos díj a KLM-nek az utasélményért 

A holland királyi légitársaság és regionális leányvállalata, a KLM Cityhopper ismét lenyerte az utaselégedettséget vizsgáló APEX szervezet World Class minősítését, amellyel a biztonságért, utasélményért és fenntarthatóságért tett lépéseket ismerték el. Az Air France először szerzett öt csillagot a felmérésen - tájékoztatta lapunkat a KLM.

Előkelő sommelier elismerés a MICHELIN-től 

Langó Tamás nyerte 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját.

Minden díjat besöpört ez a szörpcsalád 

Magyarország legjobb szörpjének és Magyarország legjobb lekvárjának választották a Mayer Szörp manufaktúra termékeit.

Hazai desztinációs film sikere 

Sorra nyeri az elismeréseket a Magyar Kongresszusi Iroda ­(MKI)  - a Graphasel Design Stúdió kreatív koncepciója alapján készült - nemzetközi konferencia és üzleti rendezvények helyszíneként Budapestet kínáló produkciója. A 11 állomásból álló nemzetközi filmfesztivál zágrábi fordulóján Student’s Choice Award elismerésben részesült.

Megvannak a döntősök a Szállodaszövetség innovációs versenyében 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének novemberi közgyűlésén derül ki, melyik pályázat nyeri el 2022-ben az Év Technológiai Újítása címet - tájékoztatta lapunkat a szövetség.

Európa Top20 golfhelyei közt a zalacsányi golfhotel 

Még sosem ért ei lyen kimagasló eredményt magyar golf létesítmény a világ legnagyobb független golfos ranglistáján.

Új kezdeményezés a MaReSz-től 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége 2023-ban elindítja a rendezvényszervezői és -szolgáltatói szektor szakmai díját, a Flash Award-ot.

Négy hazai étterem borlapja is hatalmas elismerést kapott 

Megvan az első kétpoharas minősítésű magyar  étterem is a Wine Spectator idei listáján. 

Nyert a BudaPart egy jelentős építészeti világversenyen 

A világ legjobb városnegyed-fejlesztése lett a Property Market fejlesztése, a BudaPart Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési megmérettetésén, a FIABCI versenyén.

Szavazásra buzdít a szállodaszövetség 

Az Év Fiatal Szállodása cím elnyerésére rekord mennyiségű pályázat érkezett, szakmai Közönségdíj odaítéléshez most az Ön szavazata is számít.

Magyar csoki győzelme Londonban 

Rangos nemzetközi elismerést zsebelt be egy magyar csokoládémanufaktúra: a Sweetic-et Londonban, az Academy of Chocolate Awards világversenyen díjazták.

Idén is keresi a legjobb rendezvényeket az UNICEO 

A tavalyi évhez hasonlóan, most is hat kategóriában osztanak díjakat - írja a Kreatív Online.

Díjat nyert Cannes-ban Linz provokatív imázsfilmje 

Arany Delfinnel díjazták a Linz Tourismus provokatív kisfilmjét, amely a Cannes-i Corporate Media & TV nemzetközi fesztiválon mérette meg magát. Ausztriában pedig a Szövetségi Digitalizációs és Gazdasági Minisztérium kitűnő gazdasági témájú rövidfilmeknek járó elismerő oklevelét kapta meg a „Linz ist Linz” turisztikai reklámfilm – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, a Linz Tourismus magyar piacért is felelős régiós megbízottja.

Ő nyerte az idén a séfek tehetségkutató versenyét 

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag briliáns kulináris tehetségével tűnt ki a mezőnyből, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet. A rangos címet a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

Életműdíj Csapody Balázsnak 

Életműdíjat kapott Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem vezetője az első alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon.

Kreinbacher-siker Londonban 

Aranyból és ezüstből is duplázott a somlói pincészet a világ legnagyobb nemzetközi borversenyén.

Egészségvédelmi díjat kapott a KLM 

A holland királyi légitársaság elnyerte az Airline Passenger Experience Association (APEX) Gyémánt díját az egészségvédelmi kategóriában. Ezen a területen ez a lehető legmagasabb fokú elismerés a légitársaságok számára. Európában a Virgin Atlantic után a KLM a második, amely megkapta ez a díjat - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Újabb díjat zsebelt be a Budapest Airport 

Az Eventiada IPRA Golden World Awards 2020-as kiírásán a Budapest Airport és a Lounge Group PR divíziójának közös munkája nemzetközi reputációmenedzsment díjat ért.

„Pro Gastronomia” díjak nyertesei 

Kihirdették az idei „Pro Gastronomia” díjak nyerteseit. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

Komoly díjakat söpört be a pesti luxushotel 

Már csak felsorolás szinten is nagyon impozáns a névsor: Magyarország Legjobb Városi Luxusszállodája, Magyarország Legjobb MICE Hotele, Magyarország Legjobb Hotel Spája és Arany fokozatú Zöld Szálloda.

"Zöld" díjjal lett gazdagabb a Budapest Airport 

A fenntarthatóbb közlekedés terén végrehajtott fejlesztéseiért díjazta az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) a Budapest Airportot; a repülőtér környezeti hatásait csökkentő újításokért odaítélt Eco-Innovation Award elnevezésű elismerést kedden, online díjátadó keretében adták át.

Díj a HungaroControlnak 

A Quality Innovation Award nemzeti díjnyertese lett.

Rangos elismerés a kínai légitársaságnak 

A China Southern Airlines lett a világ legnagyobb légitársasága.

Málta fővárosának szépségét a covid sem tudta beárnyékolni 

Valletta lett idén az ötödik legjobb „kisváros" a Condé Nast turisztikai magazin olvasói szerint. 

Rangos díj a tajvani légitársaságnak 

A Tripadvisor második alkalommal ítélte oda a "Travellers Choice Major Airline Asia" rangos kitüntetést a tajvani China Airlines-nak.

Rangos nemzetközi díjat söpört be az Opera Gin 

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest.

Magyar az Év Stadionja 

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást.

Rangos nemzetközi díjat nyert a Párisi Udvar Hotel Budapest 

Az idén február végén, Kijevben megrendezett International Hospitality Awards díjátadón két kategóriában jelölték a The Unbound Collection by Hyatt márkához tartozó budapesti, ötcsillagos szállodát. Mindkettő kategóriát megnyerte a szálloda, a “Best Historical Hotel” és az “Opening of The Year” elismerésben részesült 2019 legjobbjaként.

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja 

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

A Zsolnay Kávéház a legjobbak között 

A szervezőcsapathoz 2835 vendégvélemény érkezett az októberben megrendezett esemény után. A vendégek visszajelzései alapján a Zsolnay Kávéház büszkén vette át kategóriájában 2. helyezettként az „Étterem Hét legjobb étterme” címet az 1. helyezett Café 57 étterem és a 3. helyezett Imázs étterem mellett.

Díjjal ismerték el a Barack Thermal Resort tevékenységét 

A megye turizmusfejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként a napokban Bács-Kiskun Megye Turizmusáért Díjat kapott a tiszakécskei Barack Thermal Resortot üzemeltető Tiszaparti Termálfürdő Kemping és Étterem Kft.

Nemzetközi marketing fődíjat nyert a Budapest Airport 

A Budapest Airport nemcsak a saját kategóriájában, hanem egész Európában a legjobb légitársasági marketing díjat hozta el a szakma legrangosabb konferenciáján, Hannoverben. A Routes Europe konferencián a légitársaságok és a repülőterek vezetői találkoznak és idén a Budapest Airport nemcsak a 4-20 millió utast kiszolgáló repülőterek között, hanem az egész földrészen lett a győztes.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!