hirdetés
hirdetés

Megvannak az MTÜ és a National Geographic közös fotópályázatának győztesei

A „Fedezd fel! – Éld át! – Fotózd le!” című pályázat célja volt, hogy a résztvevők képekben meséljenek hazánk sokszínűségéről, tájairól, településeiről, az itt élőkről – és persze saját magukról. A kiírásra 930 résztvevő pályázott közel 3000 fényképpel.

hirdetés

Az MTÜ integrált kommunikációs kampányt indított 2017. június közepén, amely keretében az ügynökség hazai úti célokat, kulturális és természeti értékeket mutatott be és népszerűsített. Az országos szemléletformáló kampány célja az volt, hogy belföldi utazásra inspirálja az utazni vágyókat.

Az Ügynökség ezért csatlakozott partnerként a National Geographic magazin által meghirdetett fotópályázathoz, hogy a célközönséget is bevonva közelebb hozza az embereket Magyarország legkülönlegesebb tájaihoz,
természeti és épített kincseihez.

A fotópályázat résztvevői két kategóriában adhatták be munkájukat 2017. július 11. és 2017. augusztus 15. között. A Magyarország mozgásban c. kategóriába mobileszközzel készült képeket vártak a kiírók. Olyan élményfotókat, szelfiket, amelyek, felejthetetlen hazai helyekről, emlékezetes pillanatokról, ország-világgal megosztani vágyott emlékekről készültek. Ebbe a kategóriába 1492 fényképet küldtek be a pályázók.

A másik, Magyarország Tablója címet viselő kategóriába hazánk felfedezésre váró kincseiről, turisztikai szempontból is izgalmas, festői régióiról, településeiről, látnivalóiról kellett a résztvevőknek fényképeket beküldeniük, amire 1436 fotó érkezett.

A beküldött munkákat a következő tagokból álló szakmai zsűri bírálta el: Ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország főszerkesztője; dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója; Pályi Zsófia fotóriporter; Ladányi Tamás, asztrofotográfus és Potyó Imre, környezetkutató, természetfotográfus.

Ladányi Tamás asztrofotográfus a bírálat kapcsán mondta: „A beérkezett pályaművek mennyiségét és minőségét tekintve a verseny maximálisan elérte a célját; kaptunk képeket az utca emberétől és elismert fotográfusoktól is. A közel háromezer fotó széles vertikumot jelentett a zsűri számára, így mindkét kategóriából azokat a képeket tudtuk
kiválasztani, amelyek méltán képviselik a verseny ragját.” 

A döntőbe bekerült 30 fotó megtekinthető a www.ng.hu weboldalon 2017. szeptember 9-től.

A győztes képek és készítők:

MAGYARORSZÁG MOZGÁSBAN – PILLANAT / Dánél Csaba: Vízvarázs
MAGYARORSZÁG TABLÓJA – TERMÉSZETI TÁJ / Gyárfás-Tóth Gábor: Reggel a fennsíkon
MAGYARORSZÁG TABLÓJA – ÉPÍTETT TÁJ / Orbán Péter: Téli mese
MAGYARORSZÁG MOZGÁSBAN – EMBER / Szűcs Péter: Ketten, meg a Girardi kalap

Dánél Csaba: Vízvarázs
Dánél Csaba: Vízvarázs

Gyárfás-Tóth Gábor: Reggel a fennsíkon
Gyárfás-Tóth Gábor: Reggel a fennsíkon

Orbán Péter: Téli mese
Orbán Péter: Téli mese

Szűcs Péter: Ketten, meg a Girardi kalap
Szűcs Péter: Ketten, meg a Girardi kalap

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai