hirdetés
hirdetés

Minőségi problémák miatt bezárt a siófoki Galerius Fürdő

Tervezési és kivitelezési hiányosságok miatt gondok adódtak a gépészettel és magával az épülettel, annak is a tetőszerkezetével - értesült a Termál Online.

hirdetés

Június 21-től határozatlan időre bezár a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ – olvasható a fürdő honlapján és Facebook oldalán. Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármesterének tájékoztatásából kiderült, hogy komolyabb probléma áll a részleges nyitás hátterében. A polgármester szerint tervezési és kivitelezési hiányosságok miatt gondok adódtak a gépészettel és magával az épülettel, annak is a tetőszerkezetével.

Ahogy múlt héten is nyilatkozta a polgármester: “anno kimaradt a tervekből, hogy a fokozott pára- és egyéb terhelésnek kitett fürdő tetőszigetelését milyen anyagokból kell megcsinálni. A tető és álmennyezet közötti, silány alapanyagokból elkészített szigetelés mára teljesen szétrohadt, és csak úgy javítható, ha kívülről az egész tetőszerkezetet megbontjuk. Az az anyag, amit oda beépítettek és nyilván gondosan el is takartak, egy családi ház szigetelésére még tán alkalmas lenne, de egy fürdő esetében csak hitvány, olcsó férc. Csak ennek a javítása több tízmillióba kerül, s amíg el nem készül, a medencéket nem is lehet használni” - írja a szakportál.A Galerius Fürdő fedett termálvizes medencéivel és élményelemeivel hiánypótló szerepet tölt be a Balatonnál. Részben azzal, hogy a hűvösebb nyári napokon is fürdési lehetőséget biztosított Siófokon, részben pedig azért, mert egész évben üzemelt. A siófoki Galerius Fürdőt 2006 nyarán nyitották meg és hat medencével rendelkezik.

2019-ben még azt írtuk a fürdőről, hogy a 2018-as rekordév volt a történetében. Ennek megfelelően 2019-re bővülést terveztek a szaunavilágban, hogy még több látogató tudjon részt venni a folyamatosan teltházas szaunaprogramokon.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai