hirdetés
hirdetés

Nem lesz BKV jegy a dohányboltokban

A törvény szerint lehetne, de a társaság nem kíván élni a lehetőséggel, stratégiájában nem szerepel a viszonteladói hálózat bővítése.

hirdetés

Ugyan a trafiktörvény legutóbbi módosítása szerint az idén már tömegközlekedési jegyet és bérletet is árusíthatnának a trafikokban, a budapesti dohányboltokban azonban a jövőben is hiába keresik majd a jegyeket fővárosiak - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte a gazdasági lappal, hogy ugyan a törvény lehetőséget teremt a BKV-jegyek trafikokban való árusítására, a társaság nem kíván élni a lehetőséggel, stratégiájában nem szerepel a viszonteladói hálózat bővítése.

Indoklásuk szerint a nemzeti dohányboltokat egyebek mellett azért nem kívánják bevonni az értékesítési körbe, mert a trafikban nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, és a nem dohányzók sem gyakran térnek be oda. A BKK-nak pedig az a célja, hogy értékesítési pontjait valamennyi ügyfele igénybe vehesse - közölték a lap érdeklődésére.

A BKK Turizmus Online-nak adott nyilatkozatában kiegészítette álláspontját: elmondásuk szerint az okok között szerepel az is, hogy Budapesten és agglomerációjában az elmúlt hónapokban több mint 270 új jegy- és bérletkiadó automata kezdte meg működését, és számuk hamarosan eléri 300-at, így indokolatlanná vált a viszonteladói hálózatuk bővítése. Céljuk tehát, hogy minden ügyfelük minden értékesítési ponton, éjjel-nappal hozzáférjen a csaknem teljes termékkínálathoz, mely célnak leginkább a saját üzemeltetésű automaták felelnek meg. Hozzátetták, hogy az automatahálózat rendkívül jól működik, néhány hónap alatt már csaknem 10 milliárd forint bevételt realizáltak a gépek, 2015 januárjának első napjaiban pedig több mint 600 milliót, ezért nem szerepel terveik között a viszonteladói hálózat bővítése, amely az új automaták telepítésével és a helyben nyomtatás bevezetésével párhuzamosan folyamatosan átalakul.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai