hirdetés
hirdetés

Összefogás a Duna menti turizmusért magyar részvétellel

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Donau Oberösterreich Marketing GmbH, amely a Duna menti turizmus népszerűsítését tekinti fő feladatának nemzetközi hálózatok mentén. 

hirdetés

A szakmai pódiumbeszélgetéssel egybekötött május 27-i linzi ünnepi rendezvényen részt vett Kovács Balázs, a Magyar Turisztikai Ügynökség ausztriai képviseletének vezetője. Az MTÜ képviselője az ORF riporterének kérdésére elmondta, hogy "a Duna menti turizmus egységes brandjének kialakítását szolgáló, emocionalizált történetek és legendák alapján egyre többen kapnak kedvet az úgynevezett lassú turizmusban való részvételhez. A Duna magyarországi szakaszán évente közel 300.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait”.

Balról jobbra Kovács Balázs (MTÜ- ausztriai képviselet), Petra Riffert főtitkár és Fridrich Bernhofer elnök (Donau Oberösterreich Marketing GmbH)
Balról jobbra Kovács Balázs (MTÜ- ausztriai képviselet), Petra Riffert főtitkár és Fridrich Bernhofer elnök (Donau Oberösterreich Marketing GmbH)

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a felső-ausztriai Duna-szakasz brand-építéséért felelős szervezet, a Császárok és Királyok Útja nemzetközi egyesület munkáján keresztül valósít meg szoros együttműködést. A közel hét évtizedes múlttal rendelkező Császárok és Királyok Útja egyesület alapítói között vannak Bajorország, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria tartományai és Bécs városa, a kilencvenes évek közepe óta pedig hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében.

Az egyesületben hazánkat az MTÜ ausztriai irodája képviseli, s vesz részt a műhelymunkákban, amelynek elsődleges célja a Duna menti turizmus elősegítése, a vendégforgalom növelése. A szinergiák kihasználása érdekében a Császárok és Királyok Útja turisztikai egyesület stratégiai együttműködésre törekszik a folyami és kulturális turizmus élénkítésében érdekelt társszervezetekkel, mint például a DCC vagy a Sisi-út munkacsoport.

Idén tavasszal az egyesület szerevezésében 10 neves osztrák médium újságírója és bloggere ismerkedett a Dunakanyar történelmi emlékeivel, valamint a kulturális turizmus szempontjából jelentős turisztikai attrakciókkal és szolgáltatásokkal Visegrádon, Esztergomban és Gödöllőn.

A Sisi-út (Forrás: sisi-strasse.info)
A Sisi-út (Forrás: sisi-strasse.info)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai