hirdetés
hirdetés

Pécsett az utazási irodák a föld alá kerültek

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai Pécsen és a Villányi borvidéken fedezték fel, hogy milyen élményeket ajánlhatnak utasaiknak a következő időszakban.

hirdetés

A jelenlegi pandémia új kihívások elé állította a turisztikai szolgáltatókat és az utazni vágyókat egyaránt. Az ez évi trend, miszerint a magyar utazók többsége a külföld helyett belföldet fogja választani utazási célpontként és új, eddig nem látogatott helyeket, attrakciókat fedezzenek fel a jövő évben is folytatódni látszik. Ezért Pécs városa egy olyan szakmai tanulmányutat szervezett a Pécs-Villány turisztikai térségbe 2020. november elején a Magyar Utazási Irodák Szövetségével az utazási irodák képviselőinek, ahol rendhagyó módon mutatták be ismert és kevésbé ismert turisztikai programhelyszíneket,éttermeket, szálláshelyeket, amelyek különlegesek és magas színvonalú szolgáltatást kínálnak és csoportok számára is ideálisak.

„Ez az időszak a tervezés és a szakmai összefogás időszaka. Első a biztonság és az egészség védelme, de szárazon kell tartani a puskaport és ott kell lennünk a rajtvonalon az újrainduláskor. Ehhez pedig fontos a személyes tapasztalat a szervezői oldalról is. A szeptemberben megtartott II. Pécsi Turisztikai Kerekasztal résztvevőivel közösen határoztunk a study tour fontosságárólés megszervezéséről. Vendégeink voltak olyan utazási irodák is, amelyek eddig nem foglalkoztak belföldi utaztatással, illetve nemcsak a fővárosból, de az ország számos pontjáról érkeztek” – mondta el Kincses Márk, Pécs MJV Polgármesteri Hivatalának turizmusfejlesztési osztályvezetője.

Pécsett a szakemberek bejárták a Pécsi Püspökség „Texas alagútként is ismert” titkos alagútját, Trónok Harca tematikus sétán vettek részt a Pécs Turizmus Egyesület közreműködésével, kosztümös, korhű ruhába öltözött vezetők kíséretében ismerték meg a Zsolnay Negyed kiállításait,valamint a Littke Palace Látogató központ pincerendszerében hallottak a földalatti Pécsről és a pezsgőkészítés fortélyairól.

 

Az este folyamán Kincses Márk által tartott prezentáció keretében azokról az attrakciókról is kaptak áttekintő képet, amelyeket most személyesen nem tudtak felkeresni. A Villányi Borvidéken Jakabfalun, Villányban és a siklósi Tenkes-hegyen kóstoltak borokat a családi és a nagymúltú borászatoknál, megtekintették Villány őszi pompáját a nagyharsányi Szársomlyón létrehozott Kikericspanoráma sétányról és a Szoborpark szobrainak történetéről is hallottak a vezetett túrán.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai