hirdetés
hirdetés

Számottevően nőtt az orosz vendégforgalom Magyarországon

Jelentősen nőtt Magyarországon az ortodox karácsonyi időszakban az orosz turisták száma - közölte lapunkkal a Magyar Turisztikai Ügynökség.

hirdetés

A naptárak miatti eltérésből fakadóan az ortodox karácsony január 7-én tartják, az újév pedig január 14-én kezdődik. Az NTAK-ba eddig beérkezett januári szállodai adatok alapján az ortodox karácsony hatása hazánkban is egyértelműen érezhető volt, a január 1-9. közötti időszakban a vendégéjszakák száma alapján Oroszország volt a legnagyobb küldőpiac.

 

Több mint másfélszer annyian érkeztek ebben a kilenc napban Oroszországból hozzánk, mint december azonos időszakában. Az oroszokat a román, a német, az olasz, az osztrák és az ukrán vendégek követik. Szintén érdekes megfigyelni, hogy bár Oroszország áll vendégéjszakák szerint az élen, Romániából majd kétszer annyian érkeztek, ám épp fele annyi időt töltöttek országosan nálunk.

Budapesten január 1-9 között Olaszországot és az Egyesült Királyságot megelőzve, toronymagasan az oroszok szerepelnek az első helyen a vendégéjszakák számát tekintve. Több, mint háromszor annyi orosz vendég lakik ilyenkor a budapesti szállodákban, mint egy hónappal korábban, ugyanebben az időszakban.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai