hirdetés
hirdetés

Teljesen karbonsemleges lett a Netpincér

Teljesen karbonsemleges üzemelésre váltott a Netpincer, a társaság minden szén-dioxid-kibocsátását kompenzálja.

hirdetés

Az ételkiszállító cég közleménye szerint minden rendelésedhez kötődő üvegházhatású gázt semlegesítenek, így a futárok járműveiből származó kipufogógázt, a NetPincér irodáinak környezetterhelését, a dolgozók munkába járásából eredő szén-dioxid terhelést is.

Bár ezzel az üzemelés nem fog kevesebb szén-dioxid-kibocsátással járni, de olyan projekteket támogatnak, amelyek viszont csökkentik az emissziót.

 

A NetPincér Peruban támogat a ClimatePartner vállalat segítségével egy esőerdővédő programot. A kezdeményezés által 400 perui család tud fenntarthatóan művelni 300 000 hektár amazóniai, trópusi erdőt. Az erdőség szén-dioxid elnyelőként ellensúlyozza a Delivery Hero - ezen belül a NetPincér - által kibocsátott szén-dioxid mennyiséget is.

A támogatás lehetővé teszi az ottani családok számára, hogy földművelési jogokat szerezzenek és fenntarthatóan gazdálkodják ki, brazil dió termesztéssel (illetve ebből szappan és olaj készítésével) a mindennapi betevőjüket. A támogatás által a gazdák mikro hiteleket is kaphatnak, továbbá logisztikai, üzleti és technológiai tanácsokat, hogyan tudják fenntarthatóan működtetni vállalkozásaikat

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai