hirdetés
hirdetés

Uniós pénzből megújul a nagycenki Széchenyi-kastély

A nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztését a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti, nettó 2 milliárd 189 millió forintért.

hirdetés

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A munkát az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) finanszírozza. A kivitelezéssel érintett területen a műemlék épületek (terek, térkapcsolatok, közlekedési útvonalak, nyílásrendszerek) tudományos kutatásokkal alátámasztott felújítása, helyreállítása a cél. Figyelembe kell venni a mai korszerű igényeket, létrehozva egy gazdaságosan és biztonságosan üzemeltethető múzeum-együttest - írja a napi.hu.

Az épületegyüttes vendégbejárata a Pandúrházaknál kap helyet. Az Öregkastély épületében minimális beavatkozás történik. A Széchenyi-szárnyban elbontásra kerülnek az utólagosan beépített kiszolgáló helyiségek. A Virágház reprezentatív tér, amely alapvetően időszaki, kortárs kiállítótérként, és rendezvényteremként is funkcionálhat. A nyertesekkel szeptember 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen az EB Hungary Invest Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. is.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai