hirdetés
hirdetés

Vihar után a Vadasparkban

A szeptember 9-én Szegeden végigpusztító orkánerejű szélvihar a Vadasparkot sem kímélte. Szerencsére emberi és állati sérülés sem történt.

hirdetés

Az állatokat az orkán közeledtével azonnal elzárták az állatkert munkatársai – a gyors reagálásukra nagy szükség volt, olyan erővel és hirtelenséggel csapott le a vihar.

A látogatók be tudtak húzódni fedél alá a legnehezebb percekben, és az állatkert munkatársai igyekeztek segíteni azok kijutását, akik „bennragadtak” - többek között egy kerekesszékes látogató szorult segítségünkre a járdákat eltorlaszoló fatörzsek kikerülésében.

A kár tetemes, így a következő napon – a megszokottól eltérő módon– zárva tartották az állatkertet a látogatók elől. "Azt tapasztaltuk, hogy számos egészséges fa dőlt ki vagy tört ketté, de szerencsére használhatatlanná egy létesítményünk sem vált. Mindenesetre egy nap szükséges arra, hogy újra biztonságossá tegyük az állatkertet, hogy mielőbb újra kiengedhessük az állatainkat a kifutóikba és persze fogadni tudjuk a vendégeinket. Szeptember 11-től már újra szívesen látjuk látogatóinkat a Vadasparkban" -olvasható a Vadaspark honlapján.

Fotó: Endrédi Lajos

(forrás: Szegedi Vadaspark)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai