hirdetés

Visszatért a koreai turisták utazási kedve

Továbbra is kedvelt úti cél hazánk a koreaiak körében - írta a Magyar Nemzet. Emellett egyre több ázsiai turista látogatja a főváros fürdőit és gyógyfürdőit.

hirdetés

Változatlanul magas arányban érkeznek a koreai turisták a budapesti szálláshelyekre; idén nagyon erős, 30-40 százalékos is lehet a növekedés az általuk igénybe vett vendégéjszakák számában. A nyári szezon azt mutatta, hogy a dél-koreaiak érdeklődését nem vetette vissza Magyarország turizmusa iránt a Hableány dunai tragédiája, a fővárosi szállodákban sokkal többen vannak, mint az előző évben – közölte a Magyar Nemzettel Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke felidézte: csupán közvetlenül a Hableány balesete utáni napokban torpant meg az ázsiai küldőország lendülete, ahonnan egyébként az elmúlt időszakban éves viszonylatban 43 százalékkal nőtt a Magyarországra utazó turisták száma.

A koreaiak egyébként jellemzően az ázsiai tömegturizmus részeként kínált európai utazási csomagokban tipikusan középkategóriás szállásokat keresik, de a felsőbb kategóriás hotelekben is igénylik a szobákat. A Koreai Köztársaságból érkezők az első fél évben 25 százalékkal növelték tartózkodásukat a budapesti szállodákban, és a trendek azt mutatják, hogy a küldőpiac jelentősége meghatározó marad.

A koreaiak városnéző túráinak egyik jellemző célpontja valamelyik fővárosi fürdő, gyógyfürdő. Az érdeklődés növekedése meglátszik a szolgáltatók forgalmán is, ahol egyébként általánosan tetten érhető a belföldi és a beutazóturizmus bővülése.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai