hirdetés

100 x szép szálloda

1913. május 10-én nyílt meg Britannia néven a mai Teréz körút és a Szondi utca sarkán az akkori Pest-Buda legmodernebb, legexkluzívabb szállodája, amelynek nevét a hotel építtetője és tulajdonosa, Fábri Henrik, a brit szállodaépítés nagy hódolójaként adta. 

hirdetés

Minden volt a gyönyörű házban, ami akkoriban csak elképzelhetőnek – és elképzelhetetlennek számított: gőz- és vízfűtés az egész hotelben, hideg-meleg víz a szobákban, szobahívó fényjelzés az ajtók felett, önálló mosoda, központi porszívó és saját mélygarázs a ház alatt.

Ez a szálloda tehát – amely ma Radisson Blu Béke Hotel néven működik – épp e héten ünnepli 100 éves születésnapját, ezért ezek a napok a jubileum és az ünneplés jegyében zajlanak. Egyik ünnepi programjuk során a hazai nagyközönségnek is lehetőséget nyújtottak arra, hogy egy nyílt nap keretében megismerjék a ház szépségeit, akkora siker volt – több mint ezren látogattak el hozzájuk -, hogy a menedzsment elhatározta, ezentúl havonta egyszer megismétlik ezt a közönségváró programot.

Az idén 200 éves Városligettel is összefogtak, és a két jubiláló dolgozói közösen Guiness-rekord mennyiségű árvácskát ültettek a parkban. Ősszel pedig folytatják a nagysikerű Béke-beli beszélgetések sorozatot, amikor a szállodához valamilyen formában kötődő hírességek mesélnek élményeikről. A hotel halljában áll a ház kultikus figurája – Mr. Foster az angol bulldogjával -, ezzel kapcsolatban a Facebookon nyereményjátékot indítanak.

Valamint e hét pénteken, a születésnap estéjén üzleti partnereiket és legfontosabb vendégeiket hívják el exkluzív gálavacsorára, ahol bizonyára felszolgálásra kerül majd az ez alkalomra alkotott desszert is, a panyolai almatorta, amelyet a Zsolnay Kávéház főcukrásza álmodott és alkotott meg.

Az ünnepségsorozat részeként kedden emlékkiállítás is nyílt: a szálloda múltját, jelenét mutatja be az az összeállítás, amelyet bárki megtekinthet mostantól a szálloda első emeletének falain.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai