hirdetés

A brit pubok segítségével

Brit Sör- és Kocsmaszövetség útmutatásai is segíthetik a hazai vendéglátósokat abban, hogy profitáljanak a nemzetközi sporteseményekből. A világ trendjeinek követésére azért is szükség van, mert az 1990-es évek elejéhez viszonyítva legalább negyven százalékkal kevesebb sör fogy Magyarországon.

hirdetés

Bükfürdőn kampányt indítottak a csökkenés megállítása érdekében. Szerintük a cseh és német turisták minőségi kiszolgálása segíthet abban, hogy több sört igyanak legalább a turisztikailag fontos övezetekben. Az Európa Bajnokság kezdete óta 15-20 százalékkal nőtt a sörfogyasztás Bükfürdőn.

A helyi vendéglátósok a Brit Sör- és Kocsmaszövetség (British Beer & Pub Association) elemzéseit is felhasználták mielőtt megfogalmazták sörstratégiájukat. Eszerint a két nemzet a világ legnagyobb sörfogyasztója. A csehek évente 160 liternél, a németek pedig 115 liternél is több sört isznak. A két sörivó nemzet tagjai előszeretettel keresik fel Bükfürdőt, ahol a külföldiek évente 350 ezer vendégéjszakát töltenek. 60-65 százalékuk német nyelvterületről érkezik, de jelentős a cseh vendégek száma is. Ők azok, akik még nyaralásuk idején is csapatokba verődve ülnek be egy-egy helyre, hogy megnézzék az Eb mérkőzéseit. – olvasható Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület közleményében.

A sok külföldi turista és a nemzetközi elemzések arra ösztönözték a település szakembereit, hogy több helyen lehetővé tegyék, hogy a nyaralók élőben nézhessék az Eb eseményeit. Sőt, a meccsek idejéhez igazították nyitva tartásukat is. A vendéglátóhelyek jelentős része többszázezer forintot is befektetett annak érdekében, hogy a német és cseh turisták náluk nézzék a mérkőzéseket. (Plazmatévéket vásároltak, szurkolói sarkokat alakítottak ki, stb)

A bükfürdői vállalkozók szerint: az olimpia is hasonló hatással lesz a forgalomra. A londoni játékok idején 20-25 százalékos növekedést várnak a sörfogyasztásban. A bükfürdőiek várakozásaival cseng egybe a Visit Britain kutatása is. Eszerint az olimpia idején a sportért rajongó londoni turisták több mint 50 százaléka ellátogat majd legalább egy kocsmába. A londoni pubtulajdonosoknak még szemináriumot is tartottak arról, hogyan készüljenek fel az ötkarikás játékokra. A város polgármestere, Boris Johnson a rendezvényen azt mondta, hogy a kocsmák és éttermek óriási szerepet játszanak abban, hogy a látogatók milliói és a londoniak jól érezzék magukat az olimpia ideje alatt. – mondta Kiss Péter, az egyik helyi söröző tulajdonosa.

Pálffy Tamás, a helyi TDM munkatársa elmondta: az átlag vendéglátósnak korábban nem volt szokása fogyasztói kutatásokat olvasgatni a világ egyetlen országában sem, inkább megérzéseikre hagyatkozva alakították ki kínálatukat. Mára azonban ez is megváltozott. A helyi turisztikai szervezetek segíthetnek abban, hogy a hazai turisztikai régiók vendéglői, sörözői, a szállodákkal együtt, közös stratégiát alakítsanak ki annak érdekében, hogy profitálni tudjanak még egy olyan, több ezer kilométerre zajló eseményből is, mint mondjuk az Eb vagy az olimpia.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai