A kávékultúra betört a Damniczki cukiba

Az izgalmas és kompromisszummentes fagylaltjairól és monodesszertjeiről híres Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában mostantól a legjobb minőségű kávék társulnak az egyedi desszertekhez.

Kávé+Desszert

 Az utóbbi évek gasztronómiai fejlődésében mind a cukrászat, mind a kávékultúra nagy változásokon ment keresztül. A cukrászdák és a kávéházak egyaránt a vendég igényeinek maradéktalan kielégítését tűzték ki célul, ami itt is, ott is megvalósult, viszont olyan helyet keresve sem lehetett találni, ahol mind a cukrásztermékek, mind a melléjük kínált kávék ezt tudták volna nyújtani. Mostanáig.

Profi baristákkal

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában ugyanis megvalósult egy álom: a kitűnő sütemények mellé a legjobb minőségű kávékat, kávés italokat kínálják az üzlet szakképzett baristái, akiknek a vezetője külföldi barista bajnokságon, mint bíró és a magyar barista bajnokságokon - mint versenyző - elismert Gyuricza Brigitta. A hosszas tervezés és gondos kivitelezés eredménye a cukrász manufaktúrát ékesítő Simonelli Black Eagle kávégép, amely a ma kapható gépek egyik legjobbja, a nemzetközi barista versenyek gépe, s a számos, saját fejlesztésű ital, amelyhez a legjobb minőségű olasz kávét és magyar kézműves pörkölők speciality kávéit használják.

Olasz kávék és italok is

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában ugyanis nem csak az újhullámos kávézók kínálatával találkozni, hanem a sokak által méltán szeretett olasz kávék, kávés italok is helyt kapnak a kínálatban, így mindenki olyan kávét kortyol a süteménye, desszertje mellé, amilyet csak szeretne. A kávén kívül számos más forró itallal is várja vendégeit a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra. A belga csokoládéból, termelői tejjel és tejszínnel készített forró csokoládék mellett, a saját fejlesztésű, a vendégek körében hamar népszerűvé vált fűszeres, forró limonádékat is érdemes kipróbálni.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.