hirdetés

A MÁK ismét belevág, lesz lángos is

Hosszú kényszerszünet után újranyílik Budapest egyik tophelye.

hirdetés

A MÁK idén ünnepelte volna tizedik születésnapját, és ünnepelte is, csak a buli kicsit másképp sikerült, mint ahogy eltervezték. A márciusi bezárás és két hónap szünet után a csapat lement a Balatonra, és food truckból kínálták a fogásaikat, részben egy teljesen új közönségnek.

A rasztahajú séfként elhíresült MÁK konyhájának vezetője, Mizsei János (balra)
A rasztahajú séfként elhíresült MÁK konyhájának vezetője, Mizsei János (balra)

Óriási pop-up siker lett, és a jó hír, hogy szeptember 15-én Mizsei János séf és csapata újult erővel tér vissza megszokott helyére, a Vigyázó Ferenc utcába, hogy megmutassa: a budapestiekre hangolt skandináv gasztronómiának van létjogosultsága.

 A konyha filozófiájáról

Töretlenül a skandináv gasztronómiai világnézetre épül: természetközeli gondolkodás, kortárs megoldások és feledhetetlen ízek jellemzik. A séf továbbra is kiemelten épít a helyi és szezonális alapanyagokra, valamint a fenntartható fejlődésre, távlati céljai között pedig a farm to table koncepció megvalósítása is előkelő helyen szerepel.

Az étlap struktúráját úgy találta ki, hogy kissé jobban megfeleljen a hazai vendégek szokásainak és elvárásainak; a vendégek ezentúl szabadabb kezet kapnak, és akár a degusztációs menü részleteit is ők állíthatják össze. A kínálat egyik legizgalmasabb része, hogy a nyáron emblematikussá vált balatoni ételek most éttermi környezetben és tálalásban is bizonyítanak. Szóval aki azt hitte, a MÁK-ban sosem fog lángost enni, az tévedett.

 

(forrás: MÁK / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai