Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme

Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme 

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól.
Újra nyitva a Budai Vár egyik történelmi kisvendéglője

Újra nyitva a Budai Vár egyik történelmi kisvendéglője 

A Fekete Holló Kisvendéglőről van szó, amelyet üzemeltetői elmondása szerint igazi budavári kisvendéglőként nyitnak meg ismét, elsősorban a a helyieket megcélozva, finom és hétköznapi fogásokkal várva őket.
Sztárséf nyitja újra az első magyar McDonald’s-ot

Sztárséf nyitja újra az első magyar McDonald’s-ot 

A felújítás után hamarosan újra megnyílik az első magyarországi McDonald's-étterem Budapesten. Az eseményt gasztroünneppé teszik Rácz Jenő sztárséf közreműködésével, amelyen néhány szerencsés részt is vehet.
Megnyitja kapuit a megújult Art+Cinema

Megnyitja kapuit a megújult Art+Cinema 

Teljeskörűen megújulva, bővített programkínálattal várja ezentúl a mozirajongókat az Art+ Cinema és Kávézó.
Első bálozó igazgató, Epres Panni a ház arca, olasz design luxusenteriőr

Első bálozó igazgató, Epres Panni a ház arca, olasz design luxusenteriőr 

Alig fél éven át tartó, teljes átalakítást követően, stílusosan az idei Anna-bál eseményére megnyílt a balatonfüredi Anna Grand Hotel. Az újjászületett, négy csillag superior besorolás-várományos ház, immár nevéhez méltóan, igazi luxust kínál. A hotel nagyköveti feladataira, az átalakítás ideje alatt is végig jelen lévő új üzemeltetők, az Accent Hotels szakértő csapata, Epres Pannit kérte fel.
Michelin-csillagos séffel nyitott újra Budapest legendás étterme

Michelin-csillagos séffel nyitott újra Budapest legendás étterme 

A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnének megvalósítani, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt.
Jövőre nyit újra a párizsi Notre-Dame

Jövőre nyit újra a párizsi Notre-Dame 

A 2019-es tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház helyreállítása elég gyorsan halad ahhoz, hogy a terveknek megfelelően 2024 végén megnyílhasson a hívek és a látogatók számára - jelentették be hétfőn az illetékesek.
Hétfőtől ismét nyitva az eplényi sípálya

Hétfőtől ismét nyitva az eplényi sípálya 

Újra megnyitják az eplényi síközpontot hétfőn, közölte a Síaréna Vibe Park a közösségi oldalán vasárnap este.
Februárban sorra nyílnak a gyógyfürdők

Februárban sorra nyílnak a gyógyfürdők 

Nem mind, de közülük jó néhány. Itt a lista a februári nyitásokról a Termal Online információi alapján.
Ismét fogad vendégeket a Danubius Hotel Hungaria

Ismét fogad vendégeket a Danubius Hotel Hungaria 

A Danubius Hotel Hungaria 2023. február 23-án nyitja meg újra kapuit, melyet a cégszintű pozitív foglaltsági kilátások indokolnak, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

Nyitva a kolostorban működő hotel és étterem 

Újranyit a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem.

Ismét nyitva a nyíregyházi uszoda 

Újranyit az október elején, a megemelkedett távhődíjak miatt ideiglenesen bezárt Eissmann Városi Sportuszoda Nyíregyházán. A város vezetése sikeres  tárgyalásokat folytatott a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságával az uszoda további működtetéséről.

Nyitva a soproni négycsillagos ház a Lövéreknél 

Újra megnyílt a Fagus Hotel Conference & Spa, amely teljes felújításon esett át az elmúlt két  évben.

Újra nyitva Buda egyik kedvelt lazulós helye 

Pénteken ismét megnyitott a Romkert, az Erzsébet-híd lábánál.

Szállodabezárásokról, országos helyzetről, budapesti házakról 

Nagy port kavart szakmai berkekben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlésének napjára időzítve egy nagyközönségi portálon megjelent hír a hazai szállodák helyzetéről.

Eredeti szépségében nyitott újra a történelmi kávéház  

Budapest történelmének egyik legnépszerűbb kávéháza, az egykori „Belvárosi Kávéház” több évtizedes elfeledettség után Matild Café & Cabaret néven tér vissza Budapest társasági életébe május 19-én.

Szavaló főúr, signature ételek és italok, patinás köntös kíséretében 

Az Eventrend tavaly novemberben jelentette be a főváros legidősebb kávéházaként ismert Centrál működtetésének átvételét az Özyer Csoporttól. Ezzel a hazai cégcsoport második irodalmi kávéház üzemeltetését vállalta fel Budapesten. A történelmi múlttal rendelkező irodalmi kávéházat az április 11-vel, a Költészet Napjával kezdődő héten nyitják ki ismét.

Ismét nyitva a Baalbek 

Libanonból Budapestre érkező séffel nyitott újra a Baalbek étterem. A pesti Belgrád rakpartra költözött a magyarok és a külföldről hozzánk érkező gasztrománok egyik nagykedvenc helye.

Ötnapos fesztivállal nyílt meg újra az Operaház 

Ötnapos fesztivállal nyílt meg újra az Operaház: gálakoncerttel, Erkel Hunyadi László című operájának ősváltozatával és MacMillan Mayerling című balettjével ünneplelte a Magyar Állami Operaház, hogy csaknem öt év után ismét felgördülhetett a függöny a felújított Andrássy úti Ybl-palotában. Újraindultak a háznéző túrák is.

Bali ismét várja az utazókat 

Indonézia nyaralószigete, Bali a hét végétől újra fogadja a világ összes országából a látogatókat – közölték tisztviselők hétfőn, több mint három hónappal azután, hogy bejelentették, hogy a sziget csak egyes államok számára áll nyitva.

Gundel újranyitás: vissza a gyökerekhez 

2021 májusában az Eventrend Group vette át a Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését. Az erről szóló szerződést 2021 január végén írták alá a tulajdonos Danubius Hotels (DH) képviselőivel, ez alatt mindkét hely zárva tartott. December 8-tól ismét megnyitották a Gundelt, méghozzá egy különleges, a régmúlt híres kínálatából kiinduló, azonban teljesen megújított gasztrokoncepcióval.

Újrainduló Hard Rock Café 

Gazdag programkínálattal indul a főváros egyetlen helyszíne, amely étterem, rendezvényhelyszín, kulturális találkozóhelyek, illetve zenei múzeum is egyben.

Újranyitott a Continental Hotel Budapest 

Másfél évig tartó, covid okozta lezárások után. 

Hallott már a székely szusiról? 

Eddig még mi sem, most azonban kipróbáltuk, és meglepően jól működik. Az Andrássy úton kóstoltuk, a SZÉK Restaurant & Bar újranyitásának alkalmával.

Nyitva a belgáknál a teraszok, kerthelyiségek 

Folyamatosan javulnak a járványügyi mutatók, így a fokozatos lazítás újabb szintje érkezett el.  

Bécs: fókuszban a minőségi turizmus 

Szorosabb együttműködést szorgalmaz Bécs és Budapest között Norbert Kettner, a Wien Turizmus igazgatója, hangzott el a napokban egy online konferencián.

Újra látogatható a Sziklakórház 

A budai Vár mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeum május 1-én ismét megnyitotta kapuit.

Újraindítási menetrend négymillió beoltottnál 

Véglegesítette a kormány azokat az új szabályokat tartalmazó rendeleteket, amelyek azután lépnek érvénybe, hogy a koronavírus ellen beoltottak száma eléri a négymilliót.

Nyílnak a Danubius és az Ensana szálláshelyei is 

Újranyitnak a Danubius Hotels és az Ensana vidéki szállodái, a belföldi forgalomban bízva négy vidéki szálloda ismét fogad vendégeket május 13-tól.

A Nébih is segíti a vendéglátóhelyek újranyitását 

Várhatóan napokon belül újra kinyithatnak – a szükséges járványvédelmi intézkedések betartása mellett – a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségei. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglaltaazokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását - értesítette lapunkat a hivatal.

Újranyitási tervezetet készítettek az olasz tartományok 

A kedvező járványadatokra várva a régiók együttes programot dolgoztak ki arról, mely szektorokat akarják egymás után megnyitni, és milyen feltételekkel.

Bréking: Jövő hét második felére jöhet a terasznyitás 

A miniszterelnök szerda délutáni bejelentése alapján. És a vendéglátósoknak az is jó hír, hogy teraszdíj sem lesz.

Nyitnak a vendéglátóhelyek Angliában 

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.  

Bréking: Megvan, mikor nyithatnak a szállodák, vendéglátóhelyek 

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elmondta, ha elértük a 4 millió első oltást, az emberek mehetnek szállodába, étterembe. Ezt május elejére ígéri a kormány.

Turizmus, vendéglátás: április 19-ig még biztos nem lesz újranyitás 

Mert a kormány addig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket.

Felmérés: teljes a megosztottság az újranyitásról a magyarok körében 

A védettséggel rendelkező lakosság indítja újra a gazdaságot – írja keddi közleményében az MKIK. Javaslatuk szerint a kívánt számok elérése esetén a már védettséggel rendelkező lakosság térhessen vissza a mindennapi élethez. Az Everguest megbízásából készített TÁRKI közvélemény kutatás bemutatja, hogy mit gondolnak erről a magyarok.

Immár hivatalos: nyitás április 9-től kezdődően 

Megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló kormányrendelet, a vendéglátóhelyeknek azonban továbbra is zárva kell tartaniuk.

Nyitnikék: a budai Tranzit is belevágott 

A novemberi korlátozások óta zárva Bel-Buda egyik ismert találkozóhelye, kávézó-bisztrója, ám a tulajdonos most úgy döntött, elég, március 1-vel kinyitnak.

Gyenes Ákos: Aki nem készül fel időben, az komoly versenyhátrányt szenved 

Mitől lesznek elégedettek a vendégeink? Milyen árazási politikát kövessünk az újranyitáskor, hogy a lehető legmagasabb bevételt érjük el? Milyen marketing kampányokkal hívhatjuk fel magunkra leginkább a figyelmet? Az Everguest személyre szabott „RESTART” újranyitási akciótervéről és egyedi ajánlatáról kérdeztük Gyenes Ákos revenue management üzletág vezetőt. (x)

Üres étterem, kihalt konyha... 

Videokampánnyal hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára a Főpolgármesteri Hivatal.

Összefogtak az osztrák termálfürdők az újranyitásért 

A Therme Plus kezdeményezéshez csatlakozott osztrák termálfürdők készek arra, hogy akár március elsején megnyissanak - Termál Online.

Nyitva vagyunk! 

Ez az éttermi újranyitás kicsit más, mint ahogy azt korábban megszoktuk egy vendéglátóhely esetében. De őszintén, kinek nem változott meg az élete, és vett 360 fokos fordulatot a világa a covid-járvány okozta korlátozások következtében?

Olaszországban hétfőtől nyitnak az éttermek, kávézók, bárok, pizzériák 

Február elsejétől Olaszország egész területén feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat, ami többek között azt jelenti, hogy újraindul a vendéglátás és újranyitnak a múzeumok, például a novembertől lezárt Vatikáni Múzeum és a Colosseum is.

Így látja az infektológus az éttermi újranyitást 

Európa-szerte tiltakoznak a vendéglátósok a kényszerű bezárások ellen, -  ahogy nálunk is - és most már hazai politikusok is szorgalmazzák az átoltottság előtti újranyitást a gasztronómiában. Infektológust kérdeztünk arról, lehet-e ennek reális alapja.

Újra eredeti helyén a Tilos az Á 

Huszonhat eltelt év után.

Osztrák Szállodaszövetség: nem tarthatunk zárva az átoltottságig! 

"A nehéz gazdasági helyzetbe került szállodákat meg kell nyitni, s nyitva is kell tartani" - hangsúlyozza az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) szállodai tagozata.

Fellélegezhetnek a franciák: nyitnak az üzletek. A sípályák, vendéglátóhelyek még nem 

Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban.

Óvatos nyitás Izraelben 

Vasárnap elkezdődött a fokozatos nyitás Izraelben a koronavírus-járvány miatti egy hónapos zárlatot követően.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!