hirdetés
hirdetés

„A MUISZ az idegenvezetői díjakkal kapcsolatos ajánlásokat versenyjogilag aggályosnak tartja”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe) ajánlást fogalmazott meg az idegenvezetők napidíjaira vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban kíváncsiak voltunk egyebek mellett a MUISZ véleményére is. Erdei Bálint elnök akkor türelmünket kérte, ami hétfőre rózsát termett. A szövetség véleményét változtatás nélkül közöljük.

hirdetés

„A Magyar Utazási Irodák Szövetsége kiemelkedően fontosnak tartja az idegenvezetők munkáját, ui. a legnagyobb igyekezettel összeállított programok sem lehetnek sikeresek megfelelő idegenvezetői munka nélkül.
A MUISZ-nak nincs információja arról, hogy tagjai milyen idegenvezetői díjakat fizetnek, az idegenvezetői árakkal kapcsolatosan a MUISZ nem folytat kutatásokat, azok kapcsán tagjait nem befolyásolja.
A MUISZ tagjai az egyes szolgáltatásaik árát egymástól függetlenül, önálló döntésük alapján alakítják ki. Az idegenvezetői díjakat az adott utazási iroda és a foglalkoztatott idegenvezető egyedi megállapodása határozza meg.
A MUISZ az idegenvezetői díjakkal kapcsolatos ajánlásokat versenyjogilag aggályosnak tartja, így tagjainak sem javasolja, hogy az ártárgyalások során ajánlásokra hivatkozzanak, vagy ilyen ajánlásokat vegyenek figyelembe. Az árképzést, így az egyes turisztikai szolgáltatások árait minden esetben a piaci kereslet és kínálat kell, hogy meghatározza.”

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai