hirdetés

A törökök és Izrael is csatlakozna a Hotelstars Union-hoz

Törökország és Izrael is átvenné az uniós szállodák csillagokkal történő osztályba sorolásának rendszerét, a Hotelstars Uniont - derült ki az Európai Szállodák, Éttermek, Kávéházak Szövetsége (HOTREC) 61. budapesti közgyűlésén, múlt héten.

hirdetés

A HOTREC több tagországa – így a Magyar Szállodaszövetség – által megalapított Hotelstars Union-hoz eddig csatlakozott 7 ország (Csehország, Hollandia, Németország, Ausztria, Svájc, Svédország, Magyarország) mellett a 4 új uniós ország, köztük a Balti államok is társulnának.

Érdekesség, hogy újabban EU-n kívüli országok is jelezték érdeklődésüket a rendszer iránt. Közülük a legjelentősebbek Törökország és Izrael.

Az új rendszer biztosítja, hogy a külföldi és hazai vendégek, utazási irodák, on-line foglalási rendszerek, fogyasztói honlapok egyaránt megbízható és pontos információkat kapjanak és használjanak az egyes kategóriák követelményeiről, a minimálisan elvárható szolgáltatásokról. A szállodák fizikai adottságain túlmenően előtérbe kerül a szállodák felszereltsége, a szolgáltatások tartalma és minősége. Mindezek révén, átlátható módon jobban biztosítható a szállóvendégek biztonság– és komfort érzete. A rendszer javítja a szállodaipar minőségét, hírnevét, valamint segíti a szállodák piachoz jutását is.

Magyarországon az eddigi, 2009-ig az állam által működtetett kötelező osztályba sorolási rendszer helyett 2011-től – az EU által előírt önkéntes alapon - a Magyar Szállodaszövetség működteti az új kategorizálási rendszert, átvéve igazgatási, ellenőrzési feladatokat is - tájékoztatta a Napi Turizmust Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség ügyvezető testületének tagja.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, ki tudnak tartani a korlátozások feloldásáig, és végre valamennyire magához tér a turisztikai, vendéglátás ágazat?

Kiadónk társoldalai