hirdetés
hirdetés

Így telt az autómentes nap az Andrássy korzón

Az autómentes nappal zárták le a mobilitási hét programsorozatát szombaton, melyet tizenegyedszer rendeztek meg.

hirdetés

A családi program még a tavalyinál is jobban sikerült az Andrássy korzón, szinte lépni sem lehetett a gyerekektől és a kutyusoktól.

Az volt a cél, hogy ezen a napon felhívják a figyelmet „… a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód megváltoztatására, a közösségi, gyalogos és kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára” – mondta a főpolgármester a mobilitási hét megnyitóján. A legnépszerűbb program a villamossal és az autóbuszokkal foglalkozó volt.

A Zöld Technika Korzón környezetbarát termékek és szolgáltatások mutatkoztak be, a Civil Korzón civil szervezetektől kaptak tanácsokat, a Közlekedésbiztonság Korzón a közlekedésmenedzsment alternatíváival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a BRFK-OKBT pedig drámai hatású roncskiállítással hív fel a biztonságos közlekedésre. Nagyon sok kerékpározással foglalkozó cég is bemutatkozott, a Magyar Kerékpárosklub is megjelent az autómentes napon, gyerekeket tanítanak meg kerékpározni.

A Terézvárosi Korzó a házigazda, a hatodik kerület önálló rendezvénye volt, ahol a fiatalokat környezetvédelmi játékok, utcai sporteszközök, kerületi civil szervezetek pavilonjai várták. Az Oktogon túl pedig a Bajza utcáig a közlekedési cégek közül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV, a MÁV, a Volán, valamint a rendőrség baleset-megelőzési bizottsága és a Magyar Autóklub is kiállítók közt volt.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai