hirdetés
hirdetés

Az Air New Zealand a legbiztonságosabb

Az elmúlt 30 év statisztikái alapján készített repülésbiztonsági rangsort a német Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (JACDEC). A listán a kevésbé nagy név Air New Zealand végzett az első helyen. 

hirdetés

Hatvan légitársaság tartozik a világ legbiztonságosabb elitjébe. A német Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (JACDEC) most megjelent rangsorának alapjául az elmúlt 30 év statisztikai adatai és a két légi biztonsággal foglalkozó audit  - az IOSA és az USOAP - szolgált.

Ennek alapján a hatvan legbiztonságosabb légitársaság élén az Air New Zealand áll, a Cathay Pacific és a Finnair elött. A legbiztonságosabb európai légitársaságnak a hatodik helyen álló British Airways bizonyult – igaz csak egy hellyel előzi meg a portugál TAP-ot.  Érdekes, hogy az első húszba rajtuk kívül még csak a KLM (17.) a Lufthansa (18.) és az Easyjet (20.) fért be.

A precizitásáról és biztonságáról ismert Swiss (korábban Swissair) csak 32. helyet tudta megszerezni megelőzve a  Ryanairt. A  légi balesetekről  is ismert orosz légiközlekedés rossz hírének némiképp ellentmond, hogy az  Aeroflot a 37. legbiztonságosabbnak minősített légitársaság – megelőzve az Alitaliát, az Air France-t (40.) és a 44. helyen álló Iberiát. A szintén megbízhatónak „elkönyvelt” SAS csak az ötvenedik helyet tudta megcsípni – egy hellyel megelőzve a Turkish Airlinest. Különös, hogy a kimutatásban 34. helyen szerepel az a Malaysian Airlines, amely két gépét veszítette el ebben az évben.

 

A felmérés és rangsor az elmúlt három évtized légibalesetei alapján készült – ebben a gépek elvesztése éppen úgy szerepel, mint a földi „koccanások” vagy ütközések. A teljes  lista és a részletes elemzés a Aerointernational oldalon tekinthető meg. A hatvanas listát pedig a Jacdec oldalán találják.

 

(forrás: Jacdec, Turizmus Online, Aerointernational)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai