Az anyós levese

Szeptember közepén nyílt meg a Villa Rosa Boutique Hotel és Étterem Nagykovácsi közelében, elegáns külső budai zöldövezetben. A hozzá tartozó étterem otthonos miliővel és fine dining-ot idéző minőségi vendéglátással várja mostantól vendégeit.

A tizenegy szobás boutique hotel és étterem tulajdonosai korántsem a vendéglátás oldaláról érkeztek, hiszen korábban inkább mint vendégek élvezték egy-egy hely kényeztető élményét. Amiért most mégis belevágtak ebbe a számukra ismeretlen világba, mondta a családias hangulatú, esti megnyitó alkalmával a tulajdonos, Légrádi Erika, az a hely varázsa volt. Ugyanis a korábban panzióként és üzbég étteremként működő ház eladóvá vált, és legfőképp annak környéke alapján döntött úgy a vállalkozó kedvű házaspár, hogy belevágnak, és felépítik álmaik boutique hoteljét a hozzá tartozó, meseszerű kerttel bélelt étteremmel együtt.

A tulajdonosok nem titkolt célja különben a környékbeliek vendéglátása: egy könnyű reggelire, egy délelőtti kávéra, vagy egy üzleti ebédre érkezzenek hozzájuk akár a közeli francia iskolából – talán ezért is született franciás bisztrók ízvilágát idéző konyhájuk. Ahol azért alapvetőnek és fontosnak tartották, hogy az étlapra – és egyúttal a kínálatba is – bekerüljön Légrádi mama (Erika anyósa) maceszgombóc levese. Igaz, Gál Zsolt executive chef és Császár András konyhafőnök által némiképp átalakítva.

A fiatal konyhafőnök, András fő vezérelve a szezonalitás, francia vendégéveinek köszönhetően ő már a piacra járó séfek sorát gazdagítja, aki az aznapi friss beszerzés alapján alkot fogásokat, és nem feltétlen ragaszkodik az előre megírt étlaphoz. A Villa Rosa konyhája bisztró konyha, ahol az e műfajból fakadó könnyedség és laza elegancia is jellemzi a kínálatot. Így a házban leginkább a klasszikus, vidéki francia vendéglátásra jellemző ételek jelennek meg, amelyek egységet alkotnak a hagyományos magyar fogásokkal.

A tizenegy egyedi szoba Nikovitz Zita belsőépítész ízlését dícséri, a ház alagsorában szuper kis wellness részt is kialakítottak. A szálloda és az étterem autóval és tömegközlekedéssel is megközelíthető, a ház saját parkolóval rendelkezik.

Igazi kis ékszerdoboz született a budai villavilág közepén, és nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy megállapítsuk, mind a környékbeliek, mind a fővárosba érkezők körében hamarosan kedvenccé válik a szeretni való, szeretettel összerakott villaház.

Forrás: Villa Rosa


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.