hirdetés

Az anyós levese

Szeptember közepén nyílt meg a Villa Rosa Boutique Hotel és Étterem Nagykovácsi közelében, elegáns külső budai zöldövezetben. A hozzá tartozó étterem otthonos miliővel és fine dining-ot idéző minőségi vendéglátással várja mostantól vendégeit.

hirdetés

A tizenegy szobás boutique hotel és étterem tulajdonosai korántsem a vendéglátás oldaláról érkeztek, hiszen korábban inkább mint vendégek élvezték egy-egy hely kényeztető élményét. Amiért most mégis belevágtak ebbe a számukra ismeretlen világba, mondta a családias hangulatú, esti megnyitó alkalmával a tulajdonos, Légrádi Erika, az a hely varázsa volt. Ugyanis a korábban panzióként és üzbég étteremként működő ház eladóvá vált, és legfőképp annak környéke alapján döntött úgy a vállalkozó kedvű házaspár, hogy belevágnak, és felépítik álmaik boutique hoteljét a hozzá tartozó, meseszerű kerttel bélelt étteremmel együtt.

Villa Rosa
Villa Rosa


Villa Rosa
Villa Rosa


Villa Rosa
Villa Rosa

A tulajdonosok nem titkolt célja különben a környékbeliek vendéglátása: egy könnyű reggelire, egy délelőtti kávéra, vagy egy üzleti ebédre érkezzenek hozzájuk akár a közeli francia iskolából – talán ezért is született franciás bisztrók ízvilágát idéző konyhájuk. Ahol azért alapvetőnek és fontosnak tartották, hogy az étlapra – és egyúttal a kínálatba is – bekerüljön Légrádi mama (Erika anyósa) maceszgombóc levese. Igaz, Gál Zsolt executive chef és Császár András konyhafőnök által némiképp átalakítva.

Császár András
Császár András


A fiatal konyhafőnök, András fő vezérelve a szezonalitás, francia vendégéveinek köszönhetően ő már a piacra járó séfek sorát gazdagítja, aki az aznapi friss beszerzés alapján alkot fogásokat, és nem feltétlen ragaszkodik az előre megírt étlaphoz. A Villa Rosa konyhája bisztró konyha, ahol az e műfajból fakadó könnyedség és laza elegancia is jellemzi a kínálatot. Így a házban leginkább a klasszikus, vidéki francia vendéglátásra jellemző ételek jelennek meg, amelyek egységet alkotnak a hagyományos magyar fogásokkal.

A tizenegy egyedi szoba Nikovitz Zita belsőépítész ízlését dícséri, a ház alagsorában szuper kis wellness részt is kialakítottak. A szálloda és az étterem autóval és tömegközlekedéssel is megközelíthető, a ház saját parkolóval rendelkezik.

Igazi kis ékszerdoboz született a budai villavilág közepén, és nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy megállapítsuk, mind a környékbeliek, mind a fővárosba érkezők körében hamarosan kedvenccé válik a szeretni való, szeretettel összerakott villaház.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Villa Rosa)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai