hirdetés
hirdetés

Az osztrákok könnyítenek a beutazási szabályokon

Amilyen kaotikusan és sietve zárkóztak be az országok a koronavírus elől, most ugyanolyan sokféleképpen nyitnak újra a nagyvilág felé.

hirdetés

Ausztria karanténba zárja az újonnan érkezőket, hacsak nem nyújtanak be friss negatív koronavírus-leletet. A bécsi reptéren kétszáz euróért csinálnak tesztet.

swissclinic.hu
swissclinic.hu

Egy osztrák EP-képviselő, Lukas Mandl azt mondta, ezentúl ez lesz az új norma. A politikus erről az Euronews Cube című műsorában beszélt.

Mint mondta, ez valóban sokba kerül, de az utazóknak ezentúl ezt is bele kell számítaniuk az utazási költségekbe. Amíg a járvány nem ér véget, és amíg nincs más megoldás a fertőzésre, addig ez a megfelelő Ausztria számára, és pillanatnyilag az ország járványügyileg jobban áll sok másik államnál.

Egyesek azonban úgy gondolják, Ausztria szabálya tisztességtelen, és szemben áll az európai nyitott határok elvével. Michael Bloss, német zöldpárti képviselő szerint nem így kell kezelni a krízist. „A válság már eddig is különbözőképpen sújtotta a különböző társadalmi osztályokat, és biztos hogy nem az a jó irány, hogy a gazdagok sok pénzért megúszhatják a karantént.”

Ausztria viszonylag sikeresen kezelte a járványt, noha az egyik alpesi síparadicsom volt az egyik legnagyobb gócpont, ahonnan sokfelé elhurcolták a fertőzést a turisták.

De az elsők között enyhített a karanténon, a szigorú teszteléseknek köszönhetően sikerült gyorsan visszafogni a fertőzést. Azt remélik, hogy a tömeges teszteléssel sikerül a második hullámot is visszafogniuk.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk