hirdetés
hirdetés

Bréking: szombaton nyithatnak a teraszok

Valószínűleg pénteken elérjük a 3,5 millió beoltottat, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Gulyás Gergely hangsúlyozta, a teraszok este fél 10-ig lehetnek majd nyitva, ahogy az üzletek. Egyúttal este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete, közölte.

A vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt követően gyorsan tovább lehet lépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba, tette hozzá.

Közölte azt is, a jövő héten a 4 milliós határt is átlépheti az oltottak száma, és aki most regisztrál oltásra, akár egy-két héten belül megkaphatja a vakcinát. Arról is beszélt, hogy eddig mintegy 4,4 millióan regisztráltak. A társadalmi immunitáshoz legalább hatmillió beoltott kell.

Kitért arra is, hogy az újrainduló vendéglátóhelyeknek - a teraszok kinyitásától függetlenül - májusra is jár a bértámogatás. A bértámogatások kifizetését gyorsnak, hatékonynak és gördülékenynek minősítette. Eddig 72 milliárd 153 millió forint támogatást ítéltek meg és 71 milliárd 696 millió forintot fizettek ki, tette hozzá.
    

(forrás: kormányinfo, MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai