Búcsúzik a Fricska

Mától bezár a Fricska Gastropub. Azt ígérik ezzel kapcsolatos bejegyzésükben, hogy csak átmenetileg. Reméljük, be tudják tartani ígéretüket.

A Michelin-kalauz által is ajánlott hazai étterem, az egyik kiváló hazai topbisztró, a pesti Bulinegyedben található Fricska Gastropub búcsúzik közösségi oldalukon vendégeitől.

Ezt írták ki oldalukra az elmúlt hétvégén ezzel kapcsolatban:

"Tartogattunk egy szomorú hírt erre a napsütéses szombati napra. Egy időre most el kell köszönnünk Tőletek, persze nem végleg, csak addig, amíg ez a fura kihívásokkal teli időszak tart.
Bíztunk benne, hogy több ilyen posztra nem kerül sor, de sajnos az élet máshogy hozta. A jelenlegi feltételekkel nem tudunk tovább nyitva tartani, de bizakodóan állunk a jövő felé. Egyelőre sajnos nagyon sok kérdés kavarog a fejünkben, hogy mikortól, hogyan, és milyen szabályozások mellett nyithatunk ki, de egyet megígérünk Nektek! Nem tűnünk el, és akárhogy is alakulnak a dolgok, jelentkezni fogunk!
Köszönjük, hogy velünk voltatok ezekben a nehéz időkben is, és találkozunk hamarosan!"
 
 
Eddig tartottak az anyagi lehetőségeik a kiszállításos megoldásra, ahol, mint köztudott, az ételszállításos cégek is leveszik a maguk igencsak komoly százalékaikat (20-30 % között mozog ez az összeg). Ráadásul ha olyan kreációk készülnek a konyhán, amelyek a Fricskánál is megvalósulnak - ezek a fogások mindenre valók, csak kiszállításos megoldásra a legkevésbé. Eddig bírták - reméljük, hamarosan, a covid utáni lezárások feloldása után ismét visszatér a csapat a Dob utcai szuterénbe, ahol különleges vendéglátásban részesülhet az, aki majd hozzájuk ismét betér.

 

 

 

 

 

 

Forrás: Facebook


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?