Csak a kutyahús lesz kitiltva a milánói világkiállításról

Nemzetközi és rendkívüli lesz a gasztronómiai kínálat a milánói világkiállítás pavilonjaiban. A május elsején nyíló Expo2015-ön fél év alatt 26 millió tál ételt készítenek majd el. Gömbhalat, krokodilhúst és csokoládés skorpiót is lehet majd kóstolni.

A Coldiretti olasz termelői szövetség pavilonjában felszolgált ételkülönlegesség a Szardíniáról Milánóba vitt porceddu, vagyis az egészben kemencében sütött szopósmalac lesz. Ez a malachús 2011 óta először hagyhatja el Szardíniát, ahonnan az utóbbi több mint három évben EU-tilalom miatt nem exportálhatták. Most az olasz egészségügyi minisztérium adott rá engedélyt.

Japán gömbhallal, Zimbabwe krokodilhússal készül

A Japán által felépített pavilonban a gömbhalból készített fugu lesz a gasztronómiai főszereplő. Az afrikai Zimbabwe képviselete több tonna krokodilhússal készül a világkiállítás megnyitására, Vietnámból pedig kígyópálinka érkezett. Egyes nemzetek pavilonjaiban a sáska, az óriáslárvák húsa, a szárított termeszhangya és a csokoládés skorpió is megkóstolható lesz. Egyedül a kutyahús lesz kitiltva az expóról.

Az október 31-ig tartó világkiállításon naponta átlagban 140 ezer tál ételt szolgálnak fel, fél év alatt 1,5 millió reggelit és 1,7 millió ebédet. Az expó területén működő éttermek és menzák forgalmát a következő félévre 320 millió euróra becsülik. A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállításon a becslések szerint 450 ezer tonna étel fogy majd el.

Forrás: MTI


DZT: íme, az innovatív MI-influenszer

DZT: íme, az innovatív MI-influenszer 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja első MI-influenszer projektjét és ezáltal egy további szinten is felhasználja a mesterséges intelligenciát az úticél Németország nemzetközi marketingjében.
Mozart egykori otthona moziteremmé alakult

Mozart egykori otthona moziteremmé alakult 

A KINOLINO elnevezésű gyermek filmfesztiválnak először ad otthont moziként a híres bécsi zeneszerző egykori otthona.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében

Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében 

A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Megjelent Ausztria síkalauza

Megjelent Ausztria síkalauza 

Több mint 200 síterülettel, aktuális árakkal és tippekkel.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve

Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve 

Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág,  kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia

Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia 

íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből

Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből 

Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.
 Firenze betiltja a kulcsdobozokat és  az idegenvezetők hangszóróit

Firenze betiltja a kulcsdobozokat és az idegenvezetők hangszóróit  

Firenze is lépéseket tesz a túlturizmus visszaszorítására, és olyan intézkedéseket vezet be, mint például a rövid távú bérbeadók által használt kulcsdobozok és az idegenvezetők hangszóróinak betiltása.
Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt

Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt 

A magyar versenyzőnek sikerült megjavítania sérült vitorláját, és folytatja a földkerülő vitorlásversenyt.
Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja

Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja 

Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.