hirdetés
hirdetés

Csütörtökön lejár egy fontos határidő

Február 25-én, csütörtökön jár le a 4 milliárd forint alatti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozások iparűzési adókedvezmény igénylési határideje, figyelmeztet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). 

hirdetés

Azt is bejelentették, hogy rövidesen 75 millió forint kezdő saját tőkével szolidaritási programot indítanak a bajba jutott cégek megsegítésére.

A Kamara adatai szerint a fővárosban nagyságrendileg 250 ezer kis- és középvállalkozás jogosult a 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést igényelni. A BKIK azt javasolja a cégeknek, vegyék igénybe az adókedvezményt és felhívja a figyelmet, hogy abból csak azok részesülhetnek, akik a február 25-i határidőig jelzik igényüket az önkormányzati adóhatóság felé a NAV erre szolgáló nyomtatványán.

A BKIK álláspontja szerint ugyanakkor a 250 ezer jogosult közül a járványhelyzet által a leginkább sújtott mintegy 15 ezer, döntően vendéglátóipari és turisztikai vállalkozás igazán nagy bajban van, számukra további forrásokat kell biztosítani a túléléshez a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

A 75 millió forinttal startoló szolidaritási alapból a kamara főleg fogyasztásösztönző programot indít, amely egyebek mellett a nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek nyitás utáni feltöltését is segítené. E programról, ígérik, hamarosan bővebb tájékoztatást adnak.

 

(forrás: BKIK / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai