hirdetés

Új helyettes államtitkár felügyeli a turizmust

A Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára szeptember 9-ei hatállyal Dr. Ruszinkó Ádám.

hirdetés

A személycseréről szóló hivatalos közlemény a Magyar Közlöny aktuális számában jelent meg. Emlékezetes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2012. november 15-i hatállyal nevezte ki Dr. Horváth Viktóriát a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárává. Közel két év után munkáját szeptember 9-ei hatállyal Dr. Ruszinkó Ádám vette át.

Ruszinkó Ádám
Ruszinkó Ádám

Az orvos-közgazdász szakember eddigi munkássága az egészségturizmus területéhez, az idegenforgalmi ágazat egyik legígéretesebben fejlődő szektorához kötődik. Kinevezését az összevont szakterület növekvő súlya és részaránya tette indokolttá. Az új kormányzati struktúrában az NGM-hez tartozik az idegenforgalmi ágazat felügyelete mellett a turizmust érintő nemzeti marketing tevékenység irányítása, valamint a szaktárcánál dőlnek el a turizmust érintő uniós fejlesztési kérdések is. Az egészségturizmus kiemelt fejlesztési terület, ahol az új helyettes államtitkár nagy tapasztalattal és ismeretanyaggal rendelkezik. Korábban négy éven keresztül a kormányzat egészségturizmus fejlesztési programját irányította sikerrel - tájékoztatott a minisztérium.

A 45 éves szakember 1994-ben szerzett általános orvos diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, amit a Canisius College, Buffalo (USA) MBA kurzusa követett 2005-ben. Jelenleg a Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának PhD programja keretében tudományos fokozatának megszerzése folyamatban van. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán docensként az egészségturizmus szakirányt vezeti. 2004-2005-ben az EuroSpa Hungary Kft., majd az EuroSpa Investment Kft. turisztikai igazgatója.

2011-től a Büki Gyógyfürdő Zrt. stratégiai irányításáért felelős igazgatóságának tagja, később elnöke. 2010-től a Magyar Szállodaszövetség Tanácsadó Testületének egészségturizmust képviselő tagja volt.

Társadalmi feladatai közül megemlítendő, hogy 2009-től a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke, 2009-2010-ben az Új Széchenyi Terv „Termál-Egészségipar” című fejezetét megalkotó munkacsoport vezetője lett.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai